Varlamov katkestas Kane'i punktiseeria

Kõik ilus lõppeb kord ja täna saab seda öelda Patrick Kane'i punktiseeria kohta. Sellele tõmbas piduri peale Colorado Avalanche ja Semjon Varlamov. Venelane leidis täpselt õige aja, mil teha oma hooaja esimene nulli mäng. Kane'i seeria jääb ajalukku 26-mängulisena.

(foto: Kamil Krzaczynski/USA TODAY Sports)
Viimasel ajal väga hästi esinenud Avalanche alistas Chicago Blackhawksi 3-0. Alates 2014. aasta algusest on omavahel kohtutud üheksa korda ning Avalanche on võitnud neist seitse. Võib vist hakata rääkima ebamugavast vastasest.

Patrick Roy hoolealused jätsid viisakalt igasse kolmandikku ühe tabamuse. Avakolmandikul murdis baranka Matt Duchene. 24-aastane ründaja on alates novembri algusest 22 mängu käigus jäänud punktideta vaid viis korda ning 16 väravat annavad kenasti koha liiga esikuuikus.

Teisel kolmandikul jõudis kaitsja Zach Redmond oma hooaja esimese kollini ning tühja võrku tehtud tabamusega pani kirsi tordi peale Gabriel Landeskog. Varlamov lõpetas 29 tõrjega.

"Ma ei tea, kas meil oli täna üldse väga palju võimalusi. Nad tegid meie vastu hea töö," tunnistas Kane pärast mängu. Tema seeria lõppnumbriteks jäid 16+24.

Päev varem Pittsburghist hangitud kaitsja Rob Scuderi debüütmängus saadud kaotus oli Blackhawksi jaoks tänavu kodus alles viies. Eelmised kaks võideti ise nulliga.


Varlamovi jaoks on Blackhawks nagu punane lina härjale. Enne seda kohtumist olid karjääri numbriteks 13-st mängust kümme võitu, tõrjed 94.6%, keskmiselt lastud väravaid 1.93.

Teised kohtumised

Buffalo Sabres 0 - 2 New Jersey Devils (tipphetked)

Cory Schneider pidi hooaja teiseks nullimänguks tegema vaid 25 tõrjet. Ta on oma viimase 19 stardi jooksul 16 korda lasknud kaks või vähem väravat. Peatreener John Hynes kutsub teda juba põhihooaja MVP-ks valima.

New York Islanders 1 - 5 Florida Panthers (tipphetked)

Kodumeeskond läks nähtavasti mütsiga lööma, kui kuuldi, et Panthers on kimpus gripiga. Seetõttu jäi teiste hulgas kohtumisest eemale ka Jaromir Jagr. Külalised said viis väravat vaid 16 pealeviskega. Roberto Luongo tegi oma 33-st tõrjest 19 avakolmandikul ja imekombel pääseti sealt väravateta viigiga.

New York Rangers 4 - 2 Edmonton Oilers (tipphetked)

Meeskonnad kombineerisid kuus kolli hoolimata sellest, et kahe peale saadi kirja vaid 41 pealeviset. Oilers oli oma viimase 14 aasta pikima võiduseeria jahil ning kargas kaks korda kaotusseisust välja, ent rohkemaks särtsu polnud.

Philadelphia Flyers 4 - 3 (LA) Carolina Hurricanes (tipphetked)

Kaks ei jää kolmandata. Kahest esimesest omavahelisest vastasseisust tuttavaks saanud lisaaeg võeti uuesti kasutusele ja taas sai võidupunktid endale Flyers. Noor kaitsja Shayne Gostisbehere skooris teist korda Hurricanesi vastu võiduvärava. Seejuures sai temast NHL-i ajaloos kõige kiiremini (vaid 17 mänguga) kolme lisaaja väravani jõudnud mängija. Külalised ei suutnud võiduks mängida järjekordset Jeff Skinneri kübarat. Flyersi eest tegi hooaja parima esituse 1+2 kogunud Jakub Voracek.

Toronto Maple Leafs 4 - 5 (LA) Tampa Bay Lightning (tipphetked)

Jonathan Bernier suur tagasituleku mäng algas sellega, kui juba külaliste teine väravale läinud pealevise tema selja taga maandus. Kuid Leafs sai siiski avakolmandikust edu kätte ning seda hoiti pikalt. Steven Stamkos jäi 10. kohtumist järjest väravata, aga pole hullu kui sul on sellised vennad nagu Michael Blunden (29-aastane ründaja, kes praktiliselt kogu karjääri AHL-is veetnud) ja Jonathan Marchessault (24-aastane, omal ajal draftimata jäänud ründaja). Vigastuste tõttu meeskonda pääsenud härrad tegid viimasel kolmandikul kaotuse eduseisuks ning lisaajal otsustas mängu Vladislav Namestnikov. Stamkos sai suure tähelepanu all väljakule 21 minutiks 40 sekundiks, kuid tema poolt tuli vaid üks väravale läinud pealevise.

Montreal Canadiens 1 -3 San Jose Sharks (tipphetked)

Sharks sai kodust eemale ning kohe tuli mõõnaperioodil ka üks võit. Dale Weise rikkus Martin Jonesi nullimängu alles lõpuminutitel. Külaliste kolme skoorija sekka mahtus ka suvel New Jerseyst minema löödud leedukas Dainius Zubrus, kes mõned nädalad tagasi palgale võeti.

Nashville Predators 1 - 2 (LA) Calgary Flames (tipphetked)

Kris Russelli värav tõi Flamesile tänavusest üheksandast lisaajaga lõppenud kohtumisest kaheksanda võidu. Bob Hartley meeskond on nüüd võitnud kuus matši järjest ja see on alates 2011. aastast klubi pikim võiduseeria. Pärast Cody Hodgsoni karistusviset seisu viigistanud T.J. Brodie istub karjääri parimat tähistava 7-mängulise punktiseeria peal.

Minnesota Wild 6 - 2 Vancouver Canucks (tipphetked)

Wild realiseeris viiest ülekaalu olukorrast kolm ja sai kõik väravad erinevatelt mängijatelt. Mikko Koivu ja Thomas Vanek lõpetasid mõlemad 1+3'ga. Zach Parise, kes oli 2014. aasta jaanuaris viimase Wildi mängijana neljapunktilise matši teinud, sai kirja 1+2.

Winnipeg Jets 3 - 4 St. Louis Blues (tipphetked)

Kahe ülekaalu väravaga 3-1 edu kaotanud Jets sai lõpuminutitel tõelise külma dušši osaliseks, kui enda pealevise läks vastu posti ning sealt tulnud vasturünnaku lõpetas Paul Stastny tänu posti abile võiduväravaga. Tabamusele hea eeltöö teinud Vladimir Tarasenko ja Alexander Steen läksid mõlemad õhtule 1+2'ga.

Dallas Stars 5 - 1 Columbus Blue Jackets (tipphetked)

Jackets püsis tublilt mängus sees kuni teise kolmandiku viimaste minutiteni. Siis tuli Tyler Seguini sulest poole minutiga kaks tükki ning rong oli läinud. Pärast mängu hinnati aga suurimaks kangelaseks Kari Lehtoneni, kes pingelises seisus kodumeeskonda pinnal hoidis. 34 tõrjega lõpetanud soomlane on tänavu 12-st mängust võitnud 11.

Kommentaarid