Wild tõstis kaitsepaarid ümber, Ryan Suter pahane

Minnesota Wild on viimasest seitsmest kohtumisest võitnud vaid ühe ning sai oma eelmisest matšist väga piinliku kaotuse, kui Dallas Starsi vastu viimasel kolmandikul kolmeväravaline edu maha mängiti. Olukorra parandamiseks on vaja muudatusi, aga tundub, et need ei istu Ryan Suterile.

(foto: Christian Petersen/Getty Images)
Wildi peatreener Mike Yeo tõstis eilses trennis kaitsepaarid ümber ning Suteri kõrvale sattus Jonas Brodin. Mõlemad on vasakukäelised ja see ei sobi meeskonna asekaptenile.

"Ma ei tea, mida nad sellega saavutada tahavad. Ma pean mängima paremakäelise kaitsjaga. See annab mulle kesktsoonis tegutsemiseks rohkem võimalusi. Samuti rünnakul ja ka kaitsetsoonist välja liikudes. See ei ole aus, kui panna mängija valele poolele," rääkis Suter pärast trenni.

Suter, kelle näol tegu kogu liiga ühe paremini tasustatud kaitsjaga, on tänavu enamasti tegutsenud paremakäelise Jared Spurgeoni kõrval. Kuigi koos Brodiniga mängimine ei ole talle midagi uut. Alates 2012/13 hooaja algusest ongi ta just koos rootslasega väljakul enim aega veetnud.

5 vs 5 mängus on Suter-Brodin paariga tehtud ise 83 väravat ning endale lastud 73. Kui Suteri kõrval on keegi teine olnud, siis on väravate suhteks 96-83. Ehk numbrid on olnud enamvähem samad. Seejuures on tänavu Suter-Brodin paariga, mis 5 vs 5 mängus koos olnud 37 minutit, lastud vaid üks värav. Ise on skooritud viis tükki.

Värskelt kokku pandud paari ainus negatiivne külg tundub olevat see, et Suter ei suuda selle puhul isiklikult särada. Tal on selja taga kaks üsna kahvatut hooaega, kuid tänavu on esimese 22 matšiga tulnud 20 punkti.

Suter ütles pärast trenni ka konkreetselt välja, et temale ei istuks see, kui ta peaks koos Brodiniga mängima. Tema õnneks pole veel ka täiesti selge, kas Yeo tänases Chicago Blackhawksi vastu peetavas matšis selle paari jääle paneb.

Kommentaarid