Bruins ja Capitals noppisid jalkaskooridega võidud

Päev pärast seda, kui 11 kohtumise jooksul nägi igasugust tulevärki, tuli kahe matšiga mängude õhtul leppida kahe jalkaskooriga. Boston Bruins oli Pittsburgh Penguinsist parem 3-0 ja Washington Capitals alistas Ottawa Senatorsi 2-1.

(foto: Matt Stone/Boston Herald)
Tuukka Rask sai pingviinide vastu 34 tõrjega oma karjääri 30. ja tänavuse hooaja 4. nullimängu. Soomlase esitused on Sidney Crosby & Co vastu olnud viimastel aastatel väga domineerivad. Üheksast mängust on tulnud seitse võitu ning keskmiselt on selja taha läinud vaid 1.36 väravat.

Väravate eest hoolitsesid endine Penguinsi mees Max Talbot, 15-mängulise väravapõua lõpetanud Jimmy Hayes ning Ryan Spooner. Viimane läks tühja võrku, aga märgiti ülekaalu väravaks. Bruins on selle osas endiselt vaieldamatu liiga liider. Olukorrad pannakse kotti 29.4%-lise efektiivsusega. Kogu hooaja lõikes on liiga rekordiks 31.9%, millega sai hakkama 1977/78 hooaja Montreal Canadiens.


Penguinsi uus peatreener Mike Sullivan peab oma esimest võitu taas vana tööandja vastu otsima. Reedel mängitakse omavahel Pittsburghis uuesti.

Capitalsi vedas võidule, nii nagu ikka, Braden Holtby. 26-aastane puurivaht jõudis oma tänavuse 20. võiduni ning kasvatas karjääri parimat tähistava punktiseeria 13-mänguliseks. Selleks tuli teha 26 tõrjet.

Põhimõtteliselt oli Capitalsi võit selge juba avakolmandikuga. Nimelt oli enne eilset Capitals võitnud 11 tänavusest 12-st mängust, kus 3. või 4. ründekolmandiku mehed olid skoorinud. Tuli Michael Latta hooaja teine koll ja võis vaikselt juba tähistada.

Teisel kolmandikul kahekordistas edu John Carlson. Külalised said lähedale alles mõned minutid enne lõppu, kui Bobby Ryan skooris ülekaalust. 28-aastane ründaja kogus tänavu esimese seitsme mänguga ainult neli punkti, aga on viimase 25 matšiga nüüd korjanud 26 silma. Neist kaheksa on tulnud väravatest.


Capitals on kerkinud kindlaks idakonverentsi liidriks ning liiga üldtabeli esikoht pole ka veel enam kaugel. Dallas Stars hoiab seda endale kahepunktilise eduga, kuid Barry Trotzi meeskonnal on üks mäng vähem peetud.

Kommentaarid