Painav seeria läbi! Bernier sai hooaja esimese võidu

Kes otsib, see leiab ja nii on Jonathan Bernier'l lõpuks käes hooaja esimene võit. Toronto Maple Leafs tegi Los Angeles Kingsi vastu supermängu ning võitis 5-0. 27-aastase väravavahi viimasest nullimängust oli möödas ligi aasta. Rääkimata viimasest võidust.

(foto: Twitter @NHL)
Leafs sai Bernier'ga viimati võidu 258 päeva tagasi ehk 5. aprillil, kui Ottawa Senatorsi vastu olid karistusvisetega parem 3-2. Viimane normaalajaga saadud võit tuli aga 291 päeva tagasi kummalises mängus, kus Florida Panthersi mõlemad väravavahid viga said.

"Mul olid keerulised ajad, aga olen öelnud, et kui kavast kinni pead ja kõvasti vaeva näed, siis saad tasustatud. See oli minu ja meeskonna jaoks kahtlemata suur võit. Kutid mängisid väga hästi ja väärisime võitu," rääkis 26 tõrjega karjääri 10. nullimängu teinud Bernier pärast oma endise koduklubi alistamist.

Kohtumise lõppskoori võib pidada veidi petlikuks, kuna Leafs sai neli oma viiest väravast viimasel kolmandikul. Leo Komarovi hooaja 12. värav oli meeskonna kuuendal mänguminutil ette viinud. Sellele tuli lisaks veel ka tema 13. ning kaks skooris ka Michael Grabner. Lisaks jõudis karjääri esimese kollini 24-aastane ründaja Byron Froese.

Komarov, kes teenis ka ühe söödupunkti, on nüüd tänavu skoorinud rohkem väravaid, kui kogu eelneva NHL-i karjääri jooksul kokku. Hooaja eel New Yorgist Torontosse saadetud Grabner lõpetas 2+2'ga. Samad olid enne mängu algust ka tema hooaja numbrid. Austerlase jaoks oli tegu karjääri esimese nelja punktiga lõppenud kohtumisega.


Leafsil on viiest järjestikusest mängust punkt kirjas. Kings võis endale piinlikku muna lubada, sest Vaikse ookeani divisjonis on edu lähima konkurendi ees üheksa punkti.

Teised kohtumised

Buffalo Sabres 2 - 3 (KV) Chicago Blackhawks (tipphetked)

Sabres asus hilise Ryan O'Reilly väravaga liikuma viimase kuue kodumängu jooksul viienda võitu suunas, aga siis juhtus Patrick Kane. Pool minutit enne normaalaja lõppu tuli temalt viigivärav ning karistusvisete seerias oli samuti tema ainsana täpne. Seejuures sai Kane'ist läbi aegade esimene ameeriklane, kellel kirjas üheksa vähemalt 20 väravaga hooaega.

St. Louis Blues 3 - 2 Calgary Flames (tipphetked)

Flames domineeris mängu (pealevisked 38-22), aga võiduseeria katkes kehva alguse tõttu. Blues läks nelja minutiga 2-0 ette. Vladimir Tarasenko oli 1+2'ga osaline kõigis kodumeeskonna väravates.

New Jersey Devils 1 - 2 Anaheim Ducks (tipphetked)

Frederik Andersen tegi pärast kuulist pausi oma esimese stardi ning aitas Ducksil murda kahemängulise kaotusteseeria. Kuigi selleks ei tulnud väga palju vaeva näha. Devils sai kirja vaid 22 väravale läinud pealeviset. Ducks ise ei säranud selle osas samuti, lõpetades 18-ga, aga avakolmandikul tehti neist kaks väravaks ja sellest võiduks piisas.

Pittsburgh Penguins 1 - 2 Carolina Hurricanes (tipphetked)

Pingviinid, kelle väravas tegi debüüdi 21-aastane Matt Murray, alustasid särtsakalt, kui avakolmandiku esimese poolega liiguti üks pealevise minutis tempoga. Ent tasuks tuli perioodist kaks vastase ülekaalu väravat. Kohe teise alguses vastas Jevgeni Malkin samaga, kuid sellega oligi kogu moos. Venelane raiskas pärast seda ühe supervõimaluse ning 37 tõrjega lõpetanud Cam Ward paistis samuti mitmel korral silma.

Columbus Blue Jackets 3 - 2 (KV) Philadelphia Flyers (tipphetked)

Flyers tuli viimasel kolmandikul 0-2 seisu pealt välja, aga Steve Masonil ei õnnestunud oma endise koduklubi vastu võitu saada. Oma karjääri esimese võidu noppis hoopis soomlane Joonas Korpisalo. 21-aastane puurilukk lasi karistusvistel kuuest üritusest ühe ning kogus mängu käigus 30 tõrjet.

Dallas Stars 6 - 2 Montreal Canadiens (tipphetked)

Canadiens rebiti päris korralikult tükkideks. Stars sai kuus väravat ainult 27 pealeviskega. 2+1'ga juhtis vägesid Jamie Benn, kes suutis liiga väravaküttide edetabelis Vladimir Tarasenko uuesti maha raputada. Kolm punkti (1+2) sai enda nimele ka Jason Spezza. Stars kerkis hooaja esimeseks meeskonnaks, kes 50 punktini jõudnud. Canadiens on detsembris normaalajaga kaotanud rohkem mänge (7), kui oktoobris-novembris kokku (4).

Nashville Predators 3 - 2 Minnesota Wild (tipphetked)

Kodumeeskond jättis külalistele vaid 22 pealeviset ning revanšeeris eelmises omavahelises vastasseisus tulnud 0-4 kaotuse. Wild on tänavu võõrsil 15-st mängust võitnud vaid viis.

Arizona Coyotes 1 - 0 New York Islanders (tipphetked)

Viimasel ajal kõvasti väravaid lekkinud Coyotes sai hooaja teise nullimängu, Selle tõi Louis Domingue, kes suvel tegelikult ühe jalaga juba ookeani tagant Euroopasse oli tulnud. 23-aastane kanadalane on viimase 14 aasta jooksul noorim Coyotesi puurilukk, kes puhta paberini jõudnud. Võidu kindlustas Oliver Ekman-Larssoni avakolmandiku värav. Taanlane kerkis Coyotesi/vana Winnipeg Jetsi ajaloos enim võiduväravaid kirja saanud kaitsjaks. Selja taha jäi 19-ga piirdunud Teppo Numminen.

Colorado Avalanche 5 - 1 Edmonton Oilers (tipphetked)

Semjon Varlamov oli taas pöörases hoos, lõpetades 39 tõrjega. Venelane venitas personaalse võiduseeria kuue mängu peale. Nende käigus on ta tõrjunud 97%-lise efektiivsusega ning saanud kirja ka ühe nullimängu.

Kommentaarid