Jaromir Jagr kerkis Panthersi võidumängus läbi aegade väravaküttide edetabelis neljandaks

Wayne Gretzky 894, Gordie Howe 801, Brett Hull 741, Jaromir Jagr 732. Selline näeb alates tänasest välja NHL-i ajaloo suurimate väravaküttide esinelik. Jagr istus kümme päeva Marcel Dionne'iga sama pulga peal, ent läinudöises Florida Panthersi 5-4 võidumängus Vancouver Canucksi vastu õnnestus tal tõusta 4. koha ainuomanikuks.

(foto: Eliot J. Schechter/Getty Images)
Elava legendi tähtis verstapost tuli ülekaalu väravaga. Avakolmandiku lõpusekunditel jäi Jagr müstilisel kombel Canucksi kaitsjate poolt täiesti valveta ning pärast Aleksander Barkovi täpset söötu polnud Ryan Milleri üle mängine keeruline. Ülekaalu väravate arvestuses hoiab Jagr muideks läbi aegade edetabelis 13. kohta. Neid on temalt tulnud 207.

Jagri hiline avakolmandiku värav viis mängu viigiga esimesele puhkepausile. Esimesed 20 minutit olid igasugu kärtsu ja mürtsu täis. Jannik Hansen viis Canucksi ette, kuid Shawn Thornton viigistas ning Jagri tabamus pühkis ära Sven Bärtschi kollist tulnud 2-1 külaliste eduseisu.

Teisel kolmandikul pandi sama tempoga edasi. Seal tuli alates 6. minuti keskpaigast veidi rohkem kui saja sekundiga kolm kolli. Vincent Trochek viis kodumeeskonna esimest korda juhtima, Derek Dorsett viigistas ning Aaron Ekbladi ülekaalu koll tõi taas edu pantritele.

Ent kui Daniel Sedin kolmandiku 15. minutil oma hooaja 15. tabamuseni jõudis, siis lõppes skoorimine ootamatult ära. Meeskondadel olid veel mõned võimalused, kuid mõlemad väravavahid, kes kohtumist ebakindlalt alustasid, said lõpuks hoo sisse. Lisaajal pidi Miller eriti valvel olema.

Päris kindlalt seda väita ei saa, aga Panthersi kaheksa pealeviset 3 vs 3 lisaaja jooksul võib olla mingisugune rekord. Meeskond mängis litriga väga targalt ning pani Milleri kõvasti proovile. Samas pidi aga Roberto Luongo teises puuris tegema vaid ühe tõrje.

Võimalik, et ajalooraamatusse võib kirjutada ka selle kohtumise karistusvisete seeria. Nimelt oli Canucks sunnitud seal väravavahi välja vahetama. Brandon Pirri tegi seeriale täpse alguse ning Miller suutis end selle olukorra juures vigastada. Pärast seda, kui Jared McCann oma võimaluse realiseeris, vahetas Canucks oma esikinda välja. Asemele tuli endine Panthersi mees Jacob Markström, kes ei suutnud külalistele võitu välja pigistada.

Panthers kasvatas oma võiduseeria nelja peale tänu Barkovi vägevale karistusviskele.


"Proovisin seda paar korda trennis ja olin üsna kindel, et plaan õnnestub," kommenteeris noor soomlane.

Võit aitas pantrid Atlandi divisjonis 4. kohale. Canucks on vaatamata sellele, et viimasest 12-st mängust on tulnud 9 kaotust endiselt Vaikse ookeani divisjonis kolmas ja minemas automaatselt playoffidesse.


Panthers saab kuni 5. jaanuarini kodumänge nautida. Samal ajal lõpetab Canucks homme kuuemängulise välisturnee.

Teised kohtumised

Boston Bruins 2 - 1 (KV) New Jersey Devils (tipphetked)

Bruins ei suutnud koos normaalaja lõpuvilega tulnud ülekaalu võimalust lisaajal väravaks teha, ent Claude Julieni meeskond sai siiski võidupunktid kätte. Karistusvisetel skooris ainsana Ryan Spooner. Bruins on nüüd Atlandi divisjonis kerkinud otse Montreal Canadiensi selja taha. Kirjas on üks punkt vähem, aga kaks mängu on varus. Üsna uskumatu olukord arvestades, mis hooaja alguses toimus.

Tampa Bay Lightning 5 - 2 Ottawa Senators (tipphetked)

Steven Stamkos oli kaks korda täpne ning Lightning tuli edukalt välja 0-1 kaotusseisust. Võiduväravaks osutus Mike Angelidise tabamus. 30-aastane ründaja skooris oma karjääri teise NHL-i värava ning esimese pärast ligi nelja-aastast pausi.

Detroit Red Wings 4 - 2 Calgary Flames (tipphetked)

Red Wings mängis end samuti võidule 0-1 kaotusseisust. Seejuures on meeskonna jaoks tegu Joe Louis Arenal saadud 800. võiduga. Flames on pärast seitsmemängulist võiduseeriat kaotanud nüüd kaks jutti.

New York Rangers 3 - 7 Washington Capitals (tipphetked)

Kuningas Henrik on pühade eelsel perioodil eriti õnnetult tegutsenud. Viimase viie etteaste jooksul läks teist korda selja taha viis tükki. Seejuures on neist vaid üks mäng olnud selline, kus õnnestunud pääseda vähem kui neljaga. Rangers juhtis veel kohtumist pärast avakolmandikku 3-1. Kaks väravat tegi külaliste kasuks Justin Williams, kes korjas ka ühe söödupunkti. Kolme silmaga mees oli ka Marcus Johansson (1+2).

Chicago Blackhawks 4 - 3 (LA) San Jose Sharks (tipphetked)

Corey Crawford lasi oma viimase 12 mängu jooksul alles teist korda kolm väravat, aga pole hullu kui on võtta Jonathan Toews. Kapten tõi tänavu juba kolmandat korda lisaajalt võidu koju. Blackhawks on nüüd alates 2011. aasta märtsist kodus Sharksi vastu kümnest mängust saanud üheksa võitu.

Kommentaarid