Ducks asub väravavahtidega vangerdama?

Väravavahtide töö on üks väheseid asju, mille üle Anaheim Ducks hooaja alguses pole pidanud nurisema, ent sellest hoolimata on kaks meeskonna puurivahti sattunud kuulujuttudesse. Väidetavalt on tahtjatele lauale pandud nii Frederik Andersen kui ka Anton Hudobin.

(foto: nhl.nbcsports.com)
Hooaja alguses puuri jaganud väravavahid on ootamatult kujunenud üleliigseteks, kuna eelmise nädala alguses toodi John Gibson AHL-ist üles ning 22-aastane ameeriklane on endast väga hea mulje jätnud.

Gibson on viie kohtumise jooksul tõrjunud 93.2%-lise efektiivsusega ning lasknud endale vaid 1.92 väravat. Nendega jätab ta nii Anderseni (2.54, 91.4%) kui Hudobini (2.70, 90.8%) varju.

Andersen alustas hooaega pööraselt, aga on nüüd viimase viie stardi juures neljal korral endale lasknud vähemalt kolm väravat. Viimane kohtumine oli eriti nukker, kui Tampa Bay Lightning sai vaid 24 pealeviskega temast viis tükki mööda (tõrjed 79.2%).

Nii Andersen kui ka Hudobin on lepingu viimase aasta peal ning Ducks nähtavasti valmis nendeta edasi minema. Väidetavalt on suurimad huvilised Montreal Canadiens ja Calgary Flames. Aastas vaid veidi üle miljoni teeniv Andersen võiks mõlema jaoks olla väga ahvatlev variant.

Tõenäoliselt soovib Ducks väravavahtide arvelt rünnakut tugevdada. Olgugi, et mõnes mängus on täitsa korralikult skooritud püsib hooaja keskmine väravasaak endiselt alla kahe (1.96) ning selle osas edestatakse vaid ühte meeskonda.

Huvitav fakt on see, et kui Ducks korjas mullu üheväravalise vahega lõppenud mängudest ära 89.5% punktidest, siis tänavu on see number langenud 40.9%. Võib öelda, et meeskonnal pole õnne olnud, kuid samas tuntakse kindlasti puudust väravatest. Seejuures on Ryan Getzlaf ja Ryan Kesler skoorinud tänavu tasakaalust täpselt 0 väravat. Kahe peale on kirjas üks ülekaalu koll ja kolm tühja väravasse läinud tabamust.

Kommentaarid