Oilers ja Rangers korraldasid väravatesadu

Edmontonis austati läinud ööl Oilersi endist peatreenerit Glen Satherit, kes 80ndatel klubile neli Stanley karikavõitu tõi. Selle puhul korraldati legendile, kes hetkel New York Rangersi president, tõeline 80ndate hokilahing, kus nähti 12 väravat.

(foto: cbc.ca)
Oilers lõpetas oma ajaloo jooksul alles kolmandat korda vähemalt viiest kohtumisest koosneva kodumängude seeria kaotusteta. Varem oli see juhtunud hooaegadel 1984/85 ja 86/87. Mõlemal korral saadi Stanley karikas enda valdusesse.

Võiduks tuli kahurivägi täistuuridel tööle panna. Rangersist oldi parem 7-5. New Yorgi klubil läksid lood hapuks juba avakolmandikuga, mis kaotati 1-3. Kahest tabamusest kaks tulid Lauri Korpikoski poolt. Nende vahele pressis end Mats Zuccarello ja täpne oli ka Teddy Purcell.

Rangers oli enne eilset tänavu liiga ühe parimana avakolmandikul lasknud vaid 13 väravat. Esimese perioodi agoonia suudeti aga teise kolmandikuga kustutada. Chris Kreider tegi vahe kiirelt minimaalseks ning Derick Brassard viigistas kolmandiku keskel.

Külalistele kõvale ponnistusele järgnes aga naljakas viimane kolmandik. Oilers tegi seal tervelt neli oma seitsmest pealeviskest väravaks! Kahe esimese tabamuse saamiseks piisas vaid kolmest üritusest ning nii lõpetati ka Henrik Lundqvisti õhtu. Kuningas lahkus 28 tõrje ja 84.8%-lise tõrjete efektiivsusega.

Ometi polnud Tayloy Halli ja Darnell Nurse väravatest tekkinud auk piisavalt sügav, et Rangersit seal hoida. Jõuti veel korra viigini! Brassard oli uuesti täpne ning veidi vähem kui kaks minutit enne normaalaja lõppu võrdsustas seisu Rick Nashi ülekaalu värav.

Ent võrdne seis rikuti siiski kiirelt ära. Hallil kulus vaid 12 sekundit, et kodumeeskond uuesti juhtima viia ning Korpikoski sai tühja väravasse tehtud tabamusega karjääri esimese kübara.

Hall teenis kahe värava kõrvale ka kaks söötu. Leon Draisaitl lõpetas nelja söödupunktiga. Sakslane on esimene Oilersi mängija alates hooajast 1989/90, kes oma hooaja esimese 20 mänguga kogunud vähemalt 26 punkti. Mark Messier ja Jari Kurri suguste korüfeede kõrval pole üldse paha olla.


Kokku on Oilersil kirjas kuues järjestikust koduvõitu. Järgmises mängus, vahetult enne jõule Winnipeg Jetsi vastu, on võimalus korrata 2010. aasta saavutust

Teised kohtumised

New Jersey Devils 3 - 2 (LA) Detroit Red Wings (tipphetked)

Red Wings mängis 2-väravalise edu maha, ent punktiseeria elab siiski edasi. Kaotust tuli tunnistada alles lisaaja viimasel minutil, mil Kyle Palmieri pani võrku oma hooaja 13. tabamuse.

Pittsburgh Penguins 2 - 3 (KV) Los Angeles Kings (tipphetked)

Jevgeni Malkini hiline tabamus päästis pingviinidele punkti, kuid Jonathan Quick oli karistusvistel liiga heas hoos.


Chicago Blackhawks 2 - 0 Winnipeg Jets (tipphetked)

Blackhawks tegi viiest ülekaalu võimalusest kaks väravaks, samas kui Jets jäi enda viiega nulli peale. Üks tabamustest läks ka Patrick Kane'i nimele, mis tähendab, et punktiseeria pikkuseks on nüüd 25 mängu ja tegevmängijate seas kõvemat venda polegi.


Dallas Stars 3 - 1 Philadelphia Flyers (tipphetked)

Flyers üllatas mängu keskel eduseisu võtmisega, kuid kodumeeskond haaras jõuga võidupunktid siiski endale. Pealevisetega oldi lõpuks üle 44-20. Tühja värava kolliga nihutas end skoorijate sekka ka Jamie Benn, kes jõudis hooaja 20. tabamuseni. Liiga väravaküttide edetabelis järgneb talle Kane 19-ga.

Arizona Coyotes 2 - 1 (LA) Minnesota Wild (tipphetked)

Koiotid nähtavasti leidsid kodust kaitse uuesti üles. Jared Spurgeoni tabamus viis külalised ette, aga Mikkel Bødker hoolitses selle eest, et Coyotesile tuleks kodus viies võit järjest. Head uudised kõigile meeskonna fännidele: selle mänguga algas kuuest kohtumisest koosnev kodumängude seeria!

Anaheim Ducks 1 - 5 Carolina Hurricanes (tipphetked)

Tundub, et Ducks peab oma väravavahtidega vangerdamisele kriipsu peale tõmbama. Eelmise nelja mänguga kokku kolm väravat lasknud John Gibson kärises ühes kohtumises 17 pealeviskega sama palju. Eddie Läck tegi samal ajal teises puuris 31 tõrjet ning Jeff Skinneri karjääri teine kübaratrikk aitas Bill Petersi meeskonna alates oktoobrist esimese võõrsilvõiduni.

Kommentaarid