Canadiens sai üle pika aja taas võidurõõmu tunda

Montreal Canadiens on vähemalt hetkeks oma viimase aja kehvale seeriale piduri peale tõmmanud. Tampa Bay Lightningu vastu tulnud 4-3 karistusvisete võiduga katkestati kuuemänguline kaotuste jada. Eelmine võit pärines 12. detsembrist.

(foto: tvasports.com)
Eelmisel hooajal põhiturniiri käigus kõik viis omavahelist kohtumist kaotanud Canadiens kerkis tänu võidule uuesti ka Atlandi divisjoni liidriks. Koos kaotusteseeriaga lõppes ka nii mõnigi põud. Näiteks mängu avavärava teinud Tomaš Plekanec skooris pärast 21-mängulist nulliseeriat.

Canadiens alustas väga hästi ning pääses pealevisetega 9-0 ette. Mängu kontrolliti, aga teise kolmandiku kuuendal minutil tuli ootamatult viigivärav. Nikita Kutšerov skooris ülekaalust. Lightning sai teisel perioodil hoo sisse ning oli pealevisetega 16-8 üle, aga kodumeeskond pidi siiski viimasele pausile kaotusseisu kaasa võtma. Alex Galchenyuk viis külalised kolmandiku keskel uuesti ette.

Viimane periood sarnanes esimesele ning Lightningu viigiväravat ei paistnud kuskilt, kuid vähe sellest. Lisaks viigiväravale saadi kätte ka eduseisu toonud tabamus! Jason Garrisoni ja Ryan Callahani väravate vahele mahtus vaid 21 sekundit. Samas ei läinud ka Michel Therrieni meeskonnal palju aega vastamiseks.

Veidi rohkem kui pool minutit pärast Callahani juhtväravat toimetas Dale Weise niimoodi litri Ben Bishopi selja taha, et mitte keegi seda ei märganud. Esimese seisaku ajal loeti aga see väravaks ära ning kaks aastat järjest omavahel playoffides kohtunud rivaalid said hakata rõõmsalt käsikäes lisaaja ning karistusvisete suunas liikuma.

Karistusvisetel viis Valtteri Filppula Lightningu ette, ent tänu Brian Flynnile ja Max Paciorettyle läks võit siiski Canadiensile. "On tore näha suuri naeratusi ja kuulda võidumuusikat, sest see oli hästi välja teenitud," rääkis Therrien pärast mängu halva seeria murdmise kohta.


Canadiens teatas eile ka ühest vahetustehingust. Tülikas Zach Kassian loovutati Edmonton Oilersile ning vastu tuli Ben Scrivens, kes oli Lightningu vastu juba ka varuväravavahi rollis.

Teised kohtumised

Buffalo Sabres 0 - 2 Washington Capitals (tipphetked)

Braden Holtby on küll tegemas oivalist hooaega, aga ta sai kirja alles oma teise nullimängu. Selleks tuli teha 31 tõrjet. Nende seas oli tõeline imetõrje Evander Kane'i vastu.


Kane oli väljakul vaatamata sellele, et sattus pühapäeval vägistamissüüdistuste küüsi.

Nashville Predators 5 - 3 New York Rangers (tipphetked)

Rangers on oma viimase kaheksa mängu jooksul keskmiselt lasknud 4.75 väravat. Siin tuli kaks James Neali poolt. Mike Ribeiro toetas kolme söödupunktiga. Väravatega tänavu jännis olnud Predators jõudis viimase kolme mängu jooksul teist korda viie tabamuseni.

Minnesota Wild 3 - 1 Detroit Red Wings (tipphetked)

Dylan Larkin oli pärast põgusat pausi Red Wingsi koosseisus tagasi, ent millegi heani see siiski ei viinud. Wild liikus hooaja 20. kodumängus 14. võiduni Mikko Koivu kahe värava toel.

Vancouver Canucks 0 - 5 Los Angeles Kings (tipphetked)

Canucks jäi viimase 11 mängu jooksul neljandat korda nulli peale. Jonathan Quickile tuli karjääri 40. puhas paber 27 tõrjega. Jacob Markströmi elu tegid põrguks neli söödupunkti kogunud Anze Kopitar ja karjääri teise kübaraga lõpetanud Tyler Toffoli.

San Jose Sharks 3 - 6 Colorado Avalanche (tipphetked)

Pealevisetega 38-26 üle olnud Sharks sai tuppa Nathan MacKinnoni karjääri teise kübara. Kolm silma korjas 1+2'ga ka Carl Söderberg. Ülekaalust pandi armutult kuuest neli. Sharks on jätkuvalt kogu liiga halvim kodumeeskond. Viimasest kaheksast on võidetud vaid üks.

Kommentaarid