Blackhawks alistas Jetsi, Kane jõudis unikaalse sööduga klubi rekordini

Mõni aeg tagasi läbi aegade pikima punktiseeria kokku pannud ameeriklaseks kerkinud Patrick Kane on nüüd enda nimele saanud ka Chicago Blackhawksi klubi rekordi. 27-aastane jänki pikendas Winnipeg Jetsi vastu päris viimasel hetkel oma seeria 22-mänguliseks. Seda tänu unikaalsele söödupunktile.

(foto: cbc.ca)
Kane aitas 1:46 enne lõpusireeni Artemi Panarinil teha skooriks 3-1. Tabamus läks tühja väravasse pärast seda, kui Kane käega kaitsetsoonist litri välja suunas. "Tegu polnud tavalise punktiga," ütles selle kohta ka päevakangelane ise. "Kõige põnevam oli kuulata publiku reaktsiooni, kui sellest teatati. Nad olid nii elevil."

Publiku seas oli ka Bobby Hull, kellelt Kane rekordi üle lõi. Kuid arvatavasti pole legendaarne ründaja väga pettunud, sest rääkis enne matši oma lootusest, et tema saavutus lüüaksegi üle. Ja mitte vaid tema, vaid ka Wayne Gretzky läbi aegade rekord. Selleks on 51 mängu.

Kokku on Kane'il seeria käigus kogunenud 36 punkti, mis hooaja kogusaagi kasvatanud 42 silma peale. Ta on Blackhawksi 27 mängu käigus tervelt 25. vähemalt ühe söödupunkti kirja saanud.

Jets osutas Blackhawksile kõva vastupanu, ent pidi lõpuks siiski järjekordset kodust eemal tulnud kaotust tunnistama. Viimase üheksa käigus on neid Paul Maurice'i meeskonnale kogunenud nüüd kaheksa.

Blackhawks pääses mängu avakolmandiku lõpuminutitel juhtima, kui Marian Hossa jõudis hooaja viienda tabamuseni. Külalised said viigi kätte teise kolmandiku kuuendal minutil, kui üsna kummaliselt läks Chris Thorburnile kirja aasta neljas tabamus. Värav jäi algselt kõigil märkamata, kuid olukord vaadati esimese pausi ajal üle ning kahtlust selles polnud, et litter Corey Crawfordi selja taga käis.

Kummalisest väravast tulnud viigi murdis viimase kolmandiku avaminutil Teuvo Teräväinen, kes lõpetas ühtlasi 10-mängulise põua.

Omamoodi põua murdis ka Bryan Bickell. Viimati 29. oktoobril just Jetsi vastu väljakul käinud ründaja sai üle pika aja väljakule ning kogus enda nimele tervelt 7 jõuvõtet. Seda ka vaid seitsme minutiga! Seejuures oli neist viis juba avakolmandikuga kirjas.


Kuigi Gretzky rekordist võib unistada, siis on arvatavasti Kane'i järgmiseks eesmärgiks 26-mänguline punktiseeria. Sellega lööks ta üle Sidney Crosby 2010/11 saavutuse, mis on alates hooaja 1992/93 algusest liiga pikim punktiseeria.

Teised kohtumised

Carolina Hurricanes 5 - 4 Arizona Coyotes (tipphetked)

Hurricanes võitles end avakolmandikul kaks korda kaotusseisust välja, läks teisel perioodil Eric Staali väravast ette ning võitis kohtumise 17 sekundit enne lõppu. Seejuures oldi veel mõned minutit enne normaalaja lõppemist veel kord kaotusseisus. Coyotes on nüüd neli mängu järjest lasknud endale viis väravat ja viimase kaheksa võõrsilmängu käigus on see juhtunud kuus korda.

New Jersey Devils 4 - 2 Florida Panthers (tipphetked)

Devils võidutses vaatamata sellele, et kokku läks Roberto Luongo väravale vaid 18 üritust. Ja neist 11 tulid avakolmandikul. Lee Stempniak avas skoori juba 26. sekundil. 1+2'ga oli resultatiivseim Adam Henrique. Panthersi mõlema värava juures söödupunktid kirja saanud Jaromir Jagr kerkis läbi aegade kuuendaks mängijaks, kellel karjääri jooksul kogunenud 1100 söötu.

Edmonton Oilers 4 - 2 Buffalo Sabres (tipphetked)

Kaotusseisu jäänud Oilers sai üle viie mängu taas normaalajal kirja üle kahe värava. Neist kolm tulid juba esimese 20 minutiga. Postide vahel hiilgas järjekordselt Anders Nilsson, kes tegi pooled oma 32-st tõrjest viimasel kolmandikul. Oilers jõudis tänavu alles teist korda 3-mängulise võiduseeriani.

New York Rangers 4 - 1 Ottawa Senators (tipphetked)

Rangers leidis võiduraja uuesti üles tänu Derick Brassardi kahele tabamusele. Teda toetas 1+2'ga Ryan McDonagh. Kahe võidupunktiga haarati ka Metro divisjoni esikoht uuesti endale.

Anaheim Ducks 2 - 1 Pittsburgh Penguins (tipphetked)

Laupäeval vigastuspausilt naasnud Olli Määtä skooris teist mängu järjest, kuid tema väravast tulnud eduseisu kustutasid teisel kolmandikul Corey Perry ja Chris Stewart. Oma kodulinna klubi vastu mänginud John Gibson tegi neljanda järjestikuse mängu, kus tema selja taha läinud vaid kaks või vähem.

Los Angeles Kings 3 - 1 Tampa Bay Lightning (tipphetked)

Lightning vahetas teist mängu järjest kohtumise käigus väravavahti ning võib kaotuses süüdistada ülekaalu efektiivsust. Või siis õigemini ebaefektiivsust. Kuuest võimalusest ei kasutatud mitte ühtegi ära. Kings on alates novembri keskpaigast kogunud kuus järjestikust koduvõitu.

Kommentaarid