Penguinsi uus peatreener on väljakutseks valmis

Pittsburgh Penguins alustab tuleval ööl uue ajastuga, kui nädalavahetusel uueks peatreeneriks määratud Mike Sullivan on Washington Capitalsi vastu meeskonda esimest korda juhendamas. Viimati rohkem kui 10 aastat tagasi NHL-is püsiva peatreenerina tegutsenud mees on väljakutseks valmis.

(foto: pensburgh.com)
Sullivani viimane täishooaeg NHL-is ei osutunud kõige edukamaks, kui ta suutis hooajal 2005/06 Boston Bruinsile tuua vaid 28 võitu. Ent hooajast 2003/04 on tal CV peal kirjaks ka divisjoni võit ning oma võimetes on ta väga kindel.

"Olen elevil selle võimaluse üle. Me kõik püüdleme kõige kergemale tasemele jõudmise suunas, seetõttu teemegi seda, mida me teeme. Tunnen, et see 12-13-aastane kogemus AHL-i ja NHL-i abi - ning peatreenerina on mind selleks võimaluseks ette valmistanud. Olen selleks valmis rohkem, kui eales varem," rääkis Sullivan oma esimeses intervjuus Penguinsi peatreenerina.

Sullivan asus treeneriks kohe pärast mängijakarjääri lõppu. Viimased endise ründaja karjääri 709-st põhihooaja mängust tulid hooajal 2001/02 ja juba järgmisel hooajal oli ta Bruinsi AHL-i meeskonna boss.

Bruinsist lahkumise järel on järgnenud mitmed aastad abitreeneri tööd erinevates klubides, kuid ka näiteks 2006. aasta OM-il USA koondise juures.

Kõik kogemused ja oskused saab nüüd mitmete eliitmängijate peal käiku lasta. Sullivan tunnistas, et ootab põnevusega Sidney Crosby ja Jevgeni Malkiniga koostöö tegemist. Esimeseks eesmärgiks on vormida meeskonnale uus nägu: "Minu jaoks on kõige tähtsam kinnistada teatud mentaliteet, mis inspireeriks kõik kutid oma parimal tasemel mängima. Püstitame kindla identideedi ja üritame selle järgi mängida."

Penguinsi mängijad on tunnistanud, et tunnevad süüd vaid poolteist hooaega klubi juures vastu pidanud Mike Johnstoni vallandamises, aga uue bossiga ollakse loomulikult valmis koostööks.

Seejuures tõi Beau Bennett kahe peatreeneri vahel välja ka huvitava võrdluse: "Johnston on rohkem professori tüüp, ta mõtleb kõik läbi ja räägib leebelt. Sullivan on väga otsekohene. Kaks täiesti erinevat stiili. Meil pole Sullivaniga veel mängu olnud, aga usun, et see saab meie jaoks hea olema."

Kommentaarid