Oshie, Ovetškin vedasid Capitalsi 0-3 pealt võiduni

Eelmisel nädalavahetusel uimase 2-1 skooriga mängu teinud Washington Capitals ja Tampa Bay Lightning teist korda hokisõpradele pettumust ei valmistanud. Kodus mänginud Capitals võttis T.J. Oshie ja Aleksandr Ovetškini juhtimisel suurest kaotusseisust dramaatilise võidu.

(foto: tampabay.com)
Lightning alustas mängu suurepäraselt ja kui mängu keskpunktiks 3-0 eduseisu jõuti ning isegi Steven Stamkos skooris, siis tundus kõik ilusast ilusam. Meeskonna kapten lõpetas 10-mängulise väravata seeria ning enne teda skoorisid Alex Killorn ja Andrej Šustr.

Tagantjärgi tark olles võib aga öelda, et kapteni värav tegi meeskonnale ka karuteene. Nimelt korjas Capitalsi peatreener Barry Trotz pärast seda Braden Holtby postide vahelt ära. Mitu nädalat järjest üliteravalt tegutsenud puurilukk kärises viimaks ja lasi kolm tükki 12 pealeviskega. Vahetus inspireeris aga meeskonna paremini tegutsema.

Philipp Grubauerile asuti võitu ehitama üsna pea pärast sakslase sisse tulemist. Umbes neli ja pool minutit pärast Stamkose kolli lõpetas ülekaalu tabamusega oma põua ka Ovetškin.

Tagasitulek jätkus viimase kolmandiku 8. minuti lõpus, kui Oshie oma hooaja 11. kolli tegi ning viik saadi kätte praktiliselt täpselt perioodi keskel. Kaks sekundit sai 10-st minutist üle tiksuda, kui Ovetškin tegi oma õhtu teise. Hooaja 16. koll tuli samuti ülekaalust.

Lightning tegi kummalise mängu, kus teisel kolmandikul saadi vastase väravale 11 pealeviset, aga ülejäänud perioodidel mõlemal ainult neli. Ehk kui Capitals viigi kätte sai, siis sai sellest kohtumisest tulla vaid üks võitja.

Neli minutit pärast Ovetškini viigiväravat aitas venelane koos Oshie'iga Marcus Johanssonil ülekaalust meeskonna juhtima viia ning 25 sekundit enne lõppu pani Oshie ise tühja võrku tehtud tabamusega kohtumisele punkti. Mõlemad Ovetškin ja Oshie lõpetasid 2+2'ga. Viimase tabamuse juures jõudis Nicklas Bäckström karjääri 605. mängus 600. punktini (155+445).

Capitals lahendas lõpuks ülekaalu olukordi neljast kolm ning Grubauer pidi rohkem kui pooletunnise mänguaja jooksul tegema vaid seitse tõrjet.


Võit aitas Trotzi meeskonna Dallas Starsi kõrvale liiga liidrikohta jagama. Capitalsil on ka üks mäng veel varus. Lightning on Atlandi divisjonis vajunud kuuendaks ning on endiselt playoffide kohtadelt väljas.

Teised kohtumised

Pittsburgh Penguins 2 - 6 Boston Bruins (tipphetked)

Ei võinud siis paar päeva varem väravaid teha? Penguins sai superalguse, kui 23-aastane Conor Sheary karjääri teises mängus Sidney Crosby söödust esimese väravani jõudis, aga edasi oli ainsaks rõõmuallikaks Trevor Daley esimene tabamus klubi eest. Ülekaalust pandi viiest null ning endale lasti kaks Patrice Bergeroni ja kolm Frank Vatrano tabamust. 21-aastasest ründajast sai pärast Blake Wheelerit ja aastat 2008 esimene Bruinsi kollanokk, kes kübarani jõudnud.

Carolina Hurricanes 0 - 2 Florida Panthers (tipphetked)

Eelmise viie mänguga kokku 23 kolli teinud Hurricanes jäi tänavu kodus esimest korda nulli peale. Roberto Luongo haaras karjääri 70. puhta paberi 24 tõrjega. Pantrid on kodust eemal nüüd võitnud viimasest kümnest kaheksa.

Ottawa Senators 4 - 2 San Jose Sharks (tipphetked)

Sharks asus teise kolmandiku alguses tulnud Joe Thorntoni ülekaalu väravaga liikuma järjekordse võõrsilvõidu suunas, aga senaatorid ei lugenud stsenaariumit. Võit mängiti endale välja kolmeväravalise viimase perioodiga.

Detroit Red Wings 3 - 4 (KV) Vancouver Canucks (tipphetked)

Keegi vist unustas Red Wingile mainida, et neil on mäng. Jeff Blashilli hoolealused tulid norsates välja ning said näiteks esimese kahe kolmandikuga kirja vaid kümme pealeviset. Canucks paugutas ainuüksi esimesega 17. Ometi kangutas Red Wings endale järjekordse punkti välja, kui Henrik Zetterberg enamvähem minut enne lõppu lisaajale viiva kolli tegi. 7-ringiliseks kujunenud karistusvisete seerias tuli otsustav tabamus lõpuks Linden Veylt, kes pääses koosseisu tänu Henrik Sednini vigastusele. Canucks pole teadaandnud, millal kapten uuesti jalule saab.

Winnipeg Jets 5 - 2 New York Rangers (tipphetked)

Bryan Little lõbutses 2+1'ga ning Blake Wheeler sai kirja neli söödupunkti mängus, kus Chris Thorburnist sai Jetsi/Atlanta Trashersi ajaloos enim kohtumisi kaasa teinud mängija. Neid on tal kirjas 595. 594'ga jäi selja taha Ilja Kovaltšuk. Kolmas on Little 588'ga.koh

Kommentaarid