Rangers sai üle pika aja võõrsil võidurõõmu tunda

21. november oli enne eilset viimane kuupäev, mil New York Rangers suutis võõrsil mõne mängu võita. 5-4 Florida Panthersi alistamisele järgnes kaheksa järjestikust kaotust ning mõned neist ka päris piinliku skooriga. Nüüd pandi aga Tampa Bay Lightningu vastu kaotusteseeriale punkt.

(foto: Kim Klement/USA TODAY Sports)
Mulluse idakonverentsi finaali korduslahingus oli Rangers pidevalt justkui ühe sammu võrra ees ning see viis lõpuks 5-2 võiduni. Alain Vigneault meeskonnal õnnestus skoorida iga kolmandiku alguses. Külalised pääsesid 1-0 ette juba teisel minutil, mil Tampas karika võitnud Dan Boyle skooris viimase viie mängu jooksul kolmandat korda.

Lightning vastas kolm ja pool minutit enne kolmandiku lõppu. Jonathan Marchessault suunas sisse Anton Stralmani pealeviske. Tänavuse hooaja leid on viimase kaheksa mängu jooksul punktideta jäänud vaid korra.

Teine kolmandik sai kesta lausa alla minuti, enne kui Rangers uuesti eduseisu haaras. Mats Zuccarello jõudis hooaja 16. tabamusega karjääri rekordist vaid kolme värava kaugusele. See oli üks vaid viiest pealeviskest, mis perioodi jooksul Ben Bishopi väravale läks. Lightning neid kirja 10 ning jõudis viigini taas ülekaalu olukorrast, kuigi see tekitas parasjagu poleemikat.

Mõned sekundid enne perioodi lõppu sai Henrik Lundqvist pealtnäha litri enda valdusesse, aga see libises siiski tema selja taha. Kohtunikud jätsid algselt tabamuse lugemata, arvates et keegi pärast vilet selle võrku suskas. Ent kordus näitas selgelt, et litter oli lahti ja läks täiesti vabatahtlikult enne vilet üle väravajoone. Tabamus läks Stralmani nimele.

Viimane kolmandik oleks peaaegu alanud Lightningu väravaga, kuid Marc Staal tõttas suurepäraselt Lundqvistile appi ja jättis Valtteri Filppula kuivale.


Selle järgselt ei pidanud hokijumala vingerpussi kaua ootama. Paar minutit hiljem viis veel üks endine Lightningu mees Dominic Moore külalised uuesti ette. See võttis näiliselt ka lõplikult kodumeeskonnal tuule purjetest. Viktor Stalberg ja Rick Nash toimetasid mängu lõpus kaks veel tühja väravasse.


Meeskonnad lõpetavad omavahelise põhiturniiri seeria 5. aprillil. Pärast kahte kohtumist Tampas mängitakse siis Madison Square Gardenis.

Teised kohtumised

Pittsburgh Penguins 2 - 3 (KV) Toronto Maple Leafs (tipphetked)

Jonathan Bernier leidis end ootamatult postide vahelt, kui James Reimer end piisavalt tervena ei tundnud ning 27-aastane väravavaht sai hakkama taas ühe ilusa esitusega. 39 tõrjega tuli viimase kuue stardi jooksul neljas võit. Külalised andsid eduseisu kaks korda ära, ent võidutsesid karistusvisetel tänu P.A. Parenteau ja Peter Hollandi tabamustele. Sidney Crosby oli 1+1'ga kodumeeskonna mõlema värava juures osaline, mis arvestades karjääri numbreid oli muidugi täiesti ootuspärane.


Washington Capitals 5 - 2 Buffalo Sabres (tipphetked)

Viimasele kolmandikule mindi Sabresi 2-1 eduga, kuid siis läks külalistel kõik aia taha. Aleksandr Ovetškin jõudis kahe väravaga karjääri 500. tabamusest viie kaugusele. Kui ta saab need kirja järgmise seitsme mängu jooksul, siis tuleb temast läbi aegade kiiruselt viies 500 väravani jõudnud mängija.

Ottawa Senators 0 - 3 New Jersey Devils (tipphetked)

Devilsi vedasid võidule 36 tõrjega hooaja kolmanda nullimängu teinud Cory Schneider ning avakolmandikul kaks korda skoorinud Mike Cammalleri. Senatorsil katkes sellega viiemänguline kodune võiduseeria.

San Jose Sharks 4 - 2 Philadelphia Flyers (tipphetked)

Sharks teenis alles hooaja viienda koduvõidu tänu võimsale viimasele kolmandikule. Seal oldi pealevisetega 13-6 üle ning võiduks keerati 1-1 viik. Joe Pavelski skooris kaks tükki. Flyers on viimasest 19-st omavahelisest mängust võitnud vaid ühe.

Kommentaarid