Yzerman ei plaani suuri lükkeid

Torontos on juba alates eelmisest nädalast käinud uhke Steven Stamkose tsirkus ning Tampa Bay Lightningu kapten viibki täna oma meeskonna hokiuniversumi keskpunkti. Tema tuleviku ümber on küsimärgid, aga klubi peamänedžer Steve Yzerman ei kavanda enda sõnade kohaselt suuri vahetustehinguid.

(foto: Chris O'Meara/Associated Press)
Stamkose tsirkus vallandus siis, kui 25-aastane ründetäht Twitteris ühele tema Torontosse siirdumisest arutanud artiklile "like" vajutas. Hiljem tunnistas hokiuniversumi külje all Markhamis sündinud ründaja, et tegu oli lihtsalt väikese apsuga. Aastate jooksul on aga selliseid "apse" juba kolm korda olnud.

Tema lepingupikenduse kõnelused pole hetkel pealtnäha kuhugi arenemas ja Leafsi fännid limpsavad selle peale keelt. Lightningu toetajaskond on seevastu murelik. Ent Yzermani sõnad pakuvad veidikene meelerahu.

"Ei maksa hinge kinni hoides oodata, et me mõne suure lükke teeme," tunnistas klubi juht eile ilmunud intervjuus, märkides ka, et selliseid tehinguid on raske teha.

Kuigi Yzermani sõnad muidugi ei tähenda, et Stamkos ei võiks hooaja lõpus vaba mehena minema jalutada. Samas võiks siiski eeldada, et kui meeskonna liidriga peagi uue lepingu osas kokkuleppe suunas liikuma ei hakata, siis proovitakse ta enne 29. veebruari üleminekute tähtaega ikkagi kaubaks teha.

Hetkel ühe oma karjääri halvima, 9-mängulise väravapõua peal olev ründaja saab siis ka olla oma õnne sepp, kuna tal on lepingus üleminekust keeldumise õigus. Ehk kui teda hakatakse näiteks Calgarysse sokutama, siis saab sellele ära öelda ja nii ikkagi suruda läbi siirdumise oma poisipõlve lemmikklubisse.

Lightning on hetkel oma divisjonis 5. kohal ja playoffidest väljas. Asjad ei ole selgelt nii nagu need olema peaks. Stamkose pikk põud on üks sellele enim vihjav tõsiasi. Kuigi Yzerman kirub vigastusi ning peab hetke koosseisu piisavalt heaks: "Meile meeldib meie meeskond ja mängijad. Sooviksime võimalusel kõik alles jätta."

Hetkel on mullune idakonverentsi parim sats ilma nii Jonathan Drouinist, Ondrej Palatist kui ka Tyler Johnsonist. Viimased kaks üritasid vahepeal tagasitulekut, aga langesid kiirelt laatsaretti tagasi. Drouin, kes näitas hooaja alguses Stamkosega suurepärast klappi, langes auti eelmisel nädalal.

Yzerman ei kavatse aga kasvõi lihtsalt ajutise leevenduse toomiseks mängijateturule sukelduda: "Me üritame igal õhtul võita. Vahetustehingute tähtaeg on veel kaugel ja sellele ma ilmatingimata ei mõtle. Mängijateturu suhtes mõtlen rohkem sellele, mis saaks meid tänase seisu kõrval ka tulevikus paremaks teha."

Kommentaarid