Canadiens on võtnud suuna lõuna poole

Oktoobris sai kirjutatud, et Montreal Canadiens pole enam ühemehemeeskond, ent nähtavasti oli siiski tegu enne õhtut hõiskamisega. Pärast Carey Price'i auti lendamist on meeskond tõsiselt alla käinud ja kuna äsja alustati pikka välisturneed, siis võib eeldada, et see jätkub.

(foto: Ryan Remiorz/The Canadian Press)
Canadiens on viimasest kümnest mängust võitnud ainult kaks ning hooaja alguse 9-mängulisest võiduseeriast on saanud lihtsalt kena mälestus. Kogu vaev on tühja läinud, sest divisjoni tipus pole pikast edumaast enam suurt midagi järel. Hetkel riputakse veel Boston Bruinsi ees, aga kuna Claude Julieni meeskonnal on vähem mänge peetud, siis tundub troonilt tõukamine formaalsusena.

Alates 11. novembrist, mil värskelt oli Bruinsi vastu tulnud hooaja teine võit, on Canadiens olnud Atlandi divisjoni halvim meeskond.


Laupäeval kaotati Dallases suurelt 2-6 ning kapteni Max Pacioretty mängujärgsed emotsioonid võtsid praeguse seisu väga hästi kokku.


Price'ist tuntakse ilmselgelt puudust, aga meeskond on kõvasti järele andnud ka rünnakul. Kui hooaja alguses paugutati nii nagu homset polekski, siis praeguse kehva seeria käigus on vaid ühes matšis kolme tabamuseni jõutud ning keskmine väravasaak on vaid 1.7.

Kodust eemal on kaotatud kolm kohtumist järjest ja sellises olukorras ootavad nüüd ees veel seitse järjestikust välismängu. Nende seas ka tänavune talveklassik. Tundub väga tõenäoline, et sellele läheb 1. jaanuaril divisjoni liidrina vastu Bruins, mitte Canadiens. Ja kuna lähedale on jõudnud juba ka Detroit Red Wings ning Florida Panthers, siis võib 2016. aasta Michel Therrieni meeskonnal alata veelgi hapuma seisuga.

Kommentaarid