Üllatuspomm: Canadiens asendas Therrieni Julieniga

Eelmisel teisipäeval Boston Bruinsi poolt vallandatud Claude Julien on vaid nädal hiljem sadulasse tagasi hüpanud. Montreal Canadiens üllatas hokimaailma, teatades et Michel Therrien on ametist vabastatud ning tema mantlipärijaks on valitud just äsja klubi suure rivaali poolt vallandatud peatreener.

(foto: Jerome Miron/USA TODAY Sports)
Therrieni tuleviku kohta on üksjagu spekulatsioone olnud, kuid tema ametikoht näis siiski enamjaolt kindlana. Peamänedžer Marc Bergevin olevat meeskonna käekäigu muutmiseks vaadanud pigem vahetustehingute suunas. Ent eks alati ole kergem vallandada peatreener, kui muuta drastiliselt meeskonna koosseisu.

12 hooaega liigas peatreenerina töötanud kanadalane löödi Canadiensi poolt minema teistkordselt. Tema eelmine ametiaeg lõppes keset hooaega 2002/03. Järgnesid neli hooaega Pittsburgh Penguinsis, enne kui ta Kanada klubi poolt 2012. aastal uuesti tagasi toodi.

"Soovin siiralt tänada Micheli järeleandmatu töö eest, mis ta Montreal Canadiensi juures kaheksa hooaja jooksul on teinud, kaasa arvatud viimased viis, mil oleme koos töötanud. Micheli ametist kõrvaldamine oli raske otsus, kuna austan teda väga," teatas Bergevin. "Jõudsin järeldusele, et meie meeskond vajab uut energiat, uut häält, uut suunda. Claude Julien on kogenud ja väga austatud treener, kellel on Montreali kohta head teadmised. Claude on olnud NHL-i treenerina väga edukas ja võitnud Stanley karika. Palkasime täna parima saadaval olnud treeneri, ühe liiga parimatest. Olen veendunud, et tal on võimekus panna meie meeskond uuesti võitma."

Kurioossel kombel oli Julien Therrieni asendajaks ka just hooajal 2002/03. Tema esimene ametiaeg lõppes keset hooaega 2005/06. 159 mängu jooksul tüüris ta meeskonna 72 võiduni. Järgnes üks hooaeg New Jersey Devilsis, enne kui ta Bostonisse jõudis ja seal kuni eelmise nädalani ligi kümme aastat vastu pidas.

Therrien lahkub Montrealist pärast 542 mängu ja 271 võitu, mis mõlemad klubi ajaloo paremuselt 4. näitajad.

Kommentaarid