1000. punkti kätte saanud Crosby juhtis Penguinsi võiduni

Sidney Crosby on 1000 punktiga meeste klubi kasvatanud 86-liikmeliseks. Pittsburgh Penguinsi kaptenil läks selleks vaja 757 mängu, millest vähema arvu kohtumistega maagilise piiri kätte saanud vaid 11 mängijat. Penguins alistas erilises kohtumises Winnipeg Jetsi lisaajal 4-3.

(foto: Twitter @PR_NHL)
Crosby sai oma 1000. punkti Chris Kunitzi väravast, mis viis pingviinid 2-0 ette. Avaminutil oli esimese autoriks Jevgeni Malkin.


"Hõljusin selle ümber juba mõningat aega, oli tore see lõpuks kätte saada ja tore ka mäng võita," rääkis #87 pärast mängu. "Varajane eduseis tuleb kindlasti võiduks mängida...püsisime mängus ja võlusime võidu välja."


Mike Sullivani meeskonnal läks pärast avakolmandiku üllatavalt raskeks. Jets oli viimase kahe perioodi arvestuses pealevisetega 33-18 üle ja pääses kaheväravalisest kaotusseisust korraks isegi juhtima. Järjepanu skoorisid Patrik Laine, Paul Postma ning Dustin Byfuglien.

Penguinsi olukorda raskendas ka tõsiasi, et üsna varakult jäädi ilma nii Justin Schultzist kui Olli Määttäst ja nii mängiti kohtumine lõpuni nelja kaitsemehega.

Mängu viis lisaajale Phil Kessel, kelle tabamuse juures võttis Crosby söötjana 1001. punkti.


44 tõrjega lõpetanud Marc-Andre Fleury sai lisaminutitel hakkama mitme vägeva võttega ning kuna õhtu oli kujunenud Crosby õhtuks, siis tuli võiduvärav ka loomulikult temalt. 22 sekundit enne karistusviskeid sattusid Malkin ja Crosby koos rünnakule ning võit jäeti koju. Superduo on nüüd kümne põhiturniiri lisaajaväravaga jagamas klubi rekordit.


Crosby kõrval lõpetas kolme punktiga ka Kris Letang, kelle käppa polnud mängus vaid kodumeeskonna avavärava juures.


Otsustav tabamus oli Crosby karjääri 50. võiduvärav. Penguinsi särgis oli nende osas varem poolesajani jõudnud vaid Malkin (55), Mario Lemieux (74) ja Jaromir Jagr (78).

Teised kohtumised

New Jersey Devils 0 - 3 Ottawa Senators (tipphetked)

Oma 33. kohtumisega viienda nullimänguni jõudnud Mike Condon on tänasest läbi aegade väikseima mängude arvuga sedavõrd palju puhtaid pabereid kätte saanud Senatorsi puurilukk. Seekord oli vaja kõrvale lükata ainult 21 vastaste üritust. Kahe mängu peale on Devils omavahelistes vastasseisudes tänavu kirja saanud vaid ühe värava.

New York Islanders 4 - 2 New York Rangers (tipphetked)

New Yorgi lahing kaldus tänavu teistkordselt saarlaste poolele. Avakolmandiku 0-1 kaotusseisust tehti kolm järjest. Andrew Ladd lõpetas kahe väravaga. Rangers kaotas tänavu võõrsil alles kaheksandat korda. Viimasest 15-st välismängus on võidetud tervelt 12!

Buffalo Sabres 2 - 0 Colorado Avalanche (tipphetked)

Viimastel nädalatel suurepäraselt tegutsenud Robin Lehner sai selle eest lõpuks ka tasustatud. Hooaja teiseks nullimänguks oli vaja teha 23 tõrjet. Sabres on pärast ligi kuu pikkust pausi esimest korda järjestikused mängud võitnud. Avalanche jõudis võõrsil 11. järjestikuse kaotuseni. Neist kümme on tulnud normaalajaga.

St. Louis Blues 4 - 3 Vancouver Canucks (tipphetked)

Blues otsustas kohtumise kahe viimase kolmandiku ülekaalu väravaga. Nii nende kui mängu avavärava juures oli peamine söötja Kevin Shattenkirk. Mike Yeo on esimest kaheksast mängust kogutud seitsme võiduga kerkinud klubi ajaloo parima alguse teinud peatreeneriks.

Minnesota Wild 3 - 1 Dallas Stars (tipphetked)

Viimase 16 mängu peale 15. korda vähemalt kolm väravat lasknud Stars on kehva kaitse ja väravavahtide tõttu playoffide võidujooksust aina kaugemale jäämas. Wildil on juba kirjas sama palju võite (38) kui kogu mulluse hooajaga kokku.

Edmonton Oilers 6 - 3 Philadelphia Flyers (tipphetked)

Pärast Crosby supermängu liiga punktitabeli esikohalt kukkunud Connor McDavid ronis 1+2'ga sinna tagasi. Tema kaheksast kolme punktiga mängust pole tänavu mitte keegi rohkem suutnud. Flyers on viimase 14 võõrsilmängu peale kaotanud 12.


Los Angeles Kings 3 - 5 Arizona Coyotes (tipphetked)

Puhkenädalatest on meeskondade jaoks hukatus saanud. 12-st puhkuselt tulnud meeskonnast on seni suutnud võita vaid kolm. Kings tuli ka äsja puhkenädalalt ning suutis kaotada isegi 44-22 pealevisete ülekaalu juures. Jordan Martinook juhtis vägesid 2+1'ga. Võiduväravaks osutus tema poolt vähemusest tehtud tabamus.

Kommentaarid