Blackhawks sai Jetsi vastu hooaja esimese võidu

Omavahelistes vastasseisudes Winnipeg Jetsile hooaja esimesed neli mängu kaotanud Chicago Blackhawks suutis põhiturniiri seeria viimases mängus ära pühkimist vältida. Nelja mängu peale kokku viis väravat teinud meeskond sai nüüd ühe kohtumisega sama palju kirja ning võidutses võõrsil 5-2.

(foto: Twitter @PR_NHL)
Jets oli eelnevad kohtumised võitnud koguskooriga 14-5, aga seekord polnud absoluutselt särtsu. Nii nagu ka eelmises kahes kohtumises, mis samuti normaalajaga kaotati. Blackhawks, keda vedas 1+2'ga Artemi Panarin, teenis samal ajal neljanda järjestikuse võidu.

Joel Quenneville'i meeskond sai oma 36-st pealeviskest 16 kirja juba avakolmandikul ning Patrick Kane'i väravast mindi ka ette. Tegu on #88 karjääri 269. tabamusega, mis tõstis ta klubi läbi aegade väravate edetabeli kuuendaks ning ameeriklaste arvestuses esimeseks.

"Meil oli minu arvates suurepärane esimene kolmandik. Täpselt sedamoodi soovimegi mängida," muljetas Kane pärast matši. "Iga kolmik oli hoos, meil oli paar head ülekaalu. Me ei jõudnud nende jooksul väravani, aga omasime võimalusi, saime ette ja see oli üleüldiselt suurepärane kolmandik."

Teise alguses lõi Bryan Little koheselt viigi majja, kuid kodumeeskonna järgmine tuli Adam Lowrylt alles veidi rohkem kui minut enne lõppu. Pärast Artjom Anisimovi väravat hoidis Blackhawks pikalt minimaalset eduseisu, enne kui minuti jooksul Duncan Keith ja Marian Hossa seisu turvaliseks tegid. Viimane jõudis sellega karjääri 15. vähemalt 20 väravaga hooajani. Aktiivsetest mängijatest on neid rohkem kirjas vaid Jaromir Jagril (19) ja Jarome Iginlal (17).

Loetud sekundid enne lõppu vormistas lõppskoori Panarin. Tema 19-st tabamusest on tänavu Blackhawksi särgis rohkem kirja saanud vaid Hossa.


Blackhawks on lõpetamas kuuemängulist välisturneed. Viimane matš on kavas täna Edmontonis.

Reedeses teises mängus alistas Blackhawksi ees Kesk divisjoni juhtiv Minnesota Wild kodus 2-1 karistusvisetega Tampa Bay Lightningu. Brayden Point vastas normaalajal Nino Niederreiteri ülekaalu väravale. Karistusvisetel oli ainsana edukas Mikko Koivu.

26 tõrjet teinud Devan Dubnyk kerkis klubi ajaloos Niklas Bäckströmi järel teiseks väravavahiks, kes kirja saanud järjestikused 30 võiduga hooajad.


Lightningu abitreenerist Rick Bownessist sai kohtumisega läbi aegade enim mänge juhendanud treener. Kirja läks karjääri 2165. kohtumine. Kuigi tõsi, neist vaid 463 on tulnud peatreenerina.

Kommentaarid