Laine võitis Matthewsi vastu taas miniduelli, ent kaotas mängu

Teisipäeval läksid sel hooajal teist ja viimast korda omavahel kokku läinud suvise drafti kaks esimest valikut. Auston Matthews ja Toronto Maple Leafs võõrustasid Patrik Lainet ja Winnipeg Jetsi. Esimeses kohtumises karjääri esimese kübaratriki teinud soomlane hiilgas taas, kuid pidi seekord väljakult kaotajana lahkuma.

(foto: Chris Young/The Canadian Press)
Leafs revanšeeris 4-5 lisaajakaotuse enda 5-4 lisaajavõiduga. Auston Matthews oli söötjana osaline kõigis meeskonna viimases kolmes väravas. Tempoka heitluse lõpetas lisaaja keskel Jake Gardineri värav.

Laine lõpetas kohtumise kahe tabamusega. Neist viimane viis Jetsi teise kolmandiku lõpusekunditel 4-3 ette. Ta on viimase 25 hooaja jooksul viies 55 või vähema mänguga 30 väravani jõudnud kollanokk. NHL-i ajaloos on enne 19. sünnipäeva sellega hakkama saanud vaid üheksa mängijat.


30 väravat on ka klubi kollanokkade uus rekord. Rekorditeraamatust pühiti Ilja Kovaltšuk.

"On alati tore, kui mõlemad meeskonnas skoorivad. Kui mina skoorin, siis on on eriti lõbus," muljetas Laine pärast mängu.

Staarihakatised läksid mängule üsna sarnaste numbritega.


Kahe väravaga mees oli mängus ka Leo Komarov, kes kasvatas hooaja saagi kümne peale. Punkte on 59 mänguga kirjas 22.


Lisaks Leafsile meeldib Lainele ka Dallas Starsi vastu mängida. Neid on ta juba kostitanud kaheksa väravaga.

Teised kohtumised

New Jersey Devils 1 - 2 Ottawa Senators (tipphetked)

Kui sul on meeskonnas Erik Karlsson, siis ei pea muretsema selle pärast, et pool ründeliini on puudu. Rootslane kerkis karjääri 21. võidutabamusega nende osas jagama klubi kaitsjate rekordit. Devils oli pealevisetega 30-23 üle, aga teist ei õnnestunud lihtsalt Craig Andersonist mööda pressida.

New York Rangers 2 - 3 (KV) Montreal Canadiens (tipphetked)

Claude Julien sai oma teise tulemise esimese võidu kätte tänu Carey Price'ile, kes hiilgavalt tegutses. Seda pärast õnnetut intsidenti mängu soojendusel, mille pidi ta katkestama pärast ühe meeskonnakaaslase poolt õla pihta suunatud viset.


Carolina Hurricanes 1 - 3 Pittsburgh Penguins (tipphetked)

Pingviinid on pärast kahte järjestikust kaotust suuresti tänu Matt Murray heale tegutsemisele õigel rajal tagasi. Kodumeeskond oli pealevisetega 30-22 üle ja domineeris kohati väga võimasalt, kuid Murray õnnestus üle mängida vaid ühe ülekaalu väravaga. Sidney Crosby ja Jevgeni Malkin jõudsid mõlemad väravani ning Penguins pole 34 matši järjest kaotanud, kui nii läheb.

Detroit Red Wings 1 - 3 New York Islanders (tipphetked)

Üheksast (!) mängust koosnevat väilisturneed alustanud Islanders tegi pikale reisile ootamatult tugeva alguse, arvestades et enne seda oli võõrsilt kirjas vaid seitse võitu. Red Wingsi põgus tõus lõppes, vähemalt praegu, koos Petr Mrazeki käkiga.


Tampa Bay Lightning 4 - 1 Edmonton Oilers (tipphetked)

Lightning pani "kolmikud" uuesti kokku ja nad osutusid kohe ohjeldamatuks. Ondrej Palat pani kaks ning Nikita Kutšerov oli 1+3'ga osaline kõigis oma meeskonna väravates.

Nashville Predators 5 - 6 (LA) Calgary Flames (tipphetked)

Filip Forsberg viis pöörases mängus karjääri kolmanda kübaratrikiga kodumeeskonna 1-4 kaotusseisust 5-4 ette, kuid külalistel oli veel üks käik varuks. Mark Giordano otsustas mängu saatuse lisaaja esimesel minutil. Johnny Gaudreau tegi nelja söödupunktiga uue karjääri rekordi. Sean Monahan sai kirja kolm söötu. Michael Ferland ja Mikael Backlund olid mõlemad kahe tabamuse autoriks.

Minnesota Wild 3 - 5 Chicago Blackhawks (tipphetked)

Mikael Granlund jätkas oma vägevat hooaega kahe tabamusega, kuid õhtu kuulus täielikult Jonathan Toewsile. Blackhawksi kapten lõpetas 3+2'ga, aidates meeskonnal korrata ühe hooaja võõrsilmängude võiduseeria rekordit. Kirja läks seitsmes järjestikune võit ja seda esimest korda pärast aastat 1964.

Colorado Avalanche 1 - 2 Los Angeles Kings (tipphetked)

Kaotusseisust võidutsenud Kings pani punkti kolmemängulisele kaotuste jadale. Viimase seitsme mängu jooksul saadi kirja alles teine võit. Avalanche oli juba enne mängu masendavas meeleolus, kui selgus, et Nikita Zadorovi jaoks on vigastuse tõttu hooaeg lõppenud.

Kommentaarid