Panthers kaotas mullu kuus 90 000 eurot

Florida Panthers on oma NHL-is veedetud 20. hooaja jooksul käinud playoffides ära vaid kolm korda. Olgugi, et neist esimene - kolm aastat pärast liigaga liitumist - lõppes finaalseeriaga, on klubi fännibaasi ehitamisega suurtes raskustes. See tähendab omakorda rahalisi probleeme ja klubi kaasomanik Doug Cifu on nüüd tunnistanud, et eelmisel hooajal koguti kuus kahjumit tervelt 114 000 dollarit ehk veidi üle 90 000 euro.

(foto: Joel Auerbach/Getty Images)
Küll tunnistas Cifu aga seda, et tänavune hooaeg saab rahalises mõttes olema veidi rõõmsam. Seda vaatamata faktile, et Panthers on seni keskmiselt kodumängudele kohale meelitanud 9048 pealtvaatajat. Seda on koguni viie tuhande võrra vähem, kui eelmisel hooajal!

Samas oskas klubi ka sellega arvestada. Suvel võeti vastu otsus lõpetada kunstlikult publikuarvu suurendamine ning lõpetati allahinnatud ja tasuta piletite jagamine.

Raskes olukorras on klubi omanikkond vähemalt selles osas teinud sümpaatse käigu, et meeskonda on rohkem investeeritud. Seetõttu on tekkinud kummaline olukord, kus Panthersil on viimaste aastate parim meeskond, aga neid käib vaatamas palju vähem rahvast. Oktoobri keskel Ottawa Senatorsi vastu peetud matšis püstitati klubi rekord, mil kohal oli vaid 7311 silmapaari.

Septembris tunnistas Cifu koos kaasomaniku Vinnie Violaga, et neil pole mitte mingisuguseid kavatsusi klubist loobuda. Samuti ei soovita seda kuskile ümber kolida. Kinnitati, et nähakse suurt vaeva, et miinus plussi poole suunata.

Playoffidesse jõudmine oleks selleks hea algus.

Kommentaarid