Islanders üllatas Penguinsi

Pittsburgh ei ole New York Islandersi jaoks just kõige toredam koht, kus mängida. Enne läinud öist külaskäiku oli viimasest 27-st visiidist kirjas vaid viis võitu. Samuti oli ka juba tänavu üks kaotus sealt olemas. Ometi suudeti aga sel korral oma deemonid seljatada.

(foto: Gene J. Puskar/AP)
Olgugi, et Penguins läks juba teisel minutil Brandon Sutteri tabamusest 1-0 ette, alustas kodumeeskond uimaselt. Nii oli kümnendaks minutiks pealevisete seis 9-1 Islandersile ning ka mänguseis täielikult pea peal. Vähem kui kaheminutilise perioodi jooksul skoorisid Matt Martin, Nikolai Kuljomin ja Ryan Strome kolm tükki.

Enamus avakolmandiku mängust käis Penguinsi kaitsetsoonis, aga lõpusireeniks kõige halvem seis ei olnudki. Vahe tegi üheväravaliseks endine Islandersi drafti valik ja mängija Blake Comeau.

Teiseks kolmandikuks oli Penguins selgelt riietusruumist äratuse saanud. Islandersi väravasuul seisnud Chad Johnsonit testiti koguni 17 korda (avakolmandikul saadi kirja vaid viis üritust). Nick Spaling sai ühe ka endise Boston Bruinsi puuriluku selja taha, kuid enne teda oli juba Nick Leddy teinud Islandersi neljanda . Ehk siis seis enne viimast perioodi 4-3.

Viimasel 20 minutil oli taas aktiivsem Islanders - pealevisked 14-7 - kuigi Penguins tekitas paremaid võimalusi. Üks neist pandi ka võrku. Seisu viigistas Patric Hörnqvist, kes oli nende meeskondade vahelises hooaja avakohtumises skoorinud kaks tükki. Tabamus tuli täpselt 13. minuti peal, ehk siis mõlemal oli veel seitse minutit väravate otsimiseks. Need jäid aga leidmata.

Lisaajast mindi üsna rahulikult mööda ja Islanders röövis lõpuks 5-4 võidu karistusvisete seerias. Seal said litri Marc-Andre Fleury selja taha Frans Nielsen ja Kyle Okposo. Penguinsi eest oli täpne vaid Sidney Crosby, kes jäi sel korral punktideta olgugi, et tema karjääri numbrid Islandersi vastu on jahmatavad - 47. matšiga 85 silma.


Meeskonnad kohtuvad omavahel uuesti juba täna, mil kolitakse üle New Yorki.

Vähem põnevam ei olnud ka Columbus Blue Jacketsi ning Boston Bruinsi vaheline kohtumine. Bruins oli taas halva koha peal, kus tuleb mängida päev enne matši Montreal Canadiensi vastu, aga sel korral tuldi sellest olukorrast võidukalt välja. Kuigi algus lubas kõike muud kui head - Jackets läks Ryan Johanseni ja Nick Foligno kollidest avakolmandiku lõpuks 2-0 ette.

Bruins alustas oma come-backi viimasel perioodil. Dennis Seidenberg tegi seal teisel minutil ülikauge pealeviskega vahe minimaalseks ja Matt Fraser viigistas seisu kolmandiku keskel. Paar minutit hiljem viis Daniel Paille juba külalised juhtima. Kerge tööpäevaga Canadiensi vastu aga minna ei saadud. Jack Johnson viis kohtumise lisaajale.

Külalised olid pealevisetega lõpuks 41-27 üle, kuigi peavad tänama oma väravavahti Niklas Svedbergi, kes mitmel otsustaval hetkel omad mängus hoidis. Mõned kiitused teenib 25-aastane rootslane kindlasti ka selle eest, et ta ei lasknud karistusvisete seerias mitte ühtegi litrit oma selja taha. Seeria kestis seitse ringi enne, kui Aleksandr Hohlatšov selle ära lõpetas.


Kahes eelnevas matšis tehti nähtavasti kõik õhtu väravad juba ära. Edmonton Oilersile ja New Jersey Devilsile jäeti vaid kaks tükki. Mõlemad läksid Oilersi puuriluku Viktor Fasthi selja taha - väravate autoriteks Adam Henrique ja Tuomo Ruutu. Hooaja alguses 20nda järjestikuse stardi teinud ja sellega Martin Brodeuri poolt püstitatud klubi rekordi murdnud Cory Schneider tegi hooaja teise nullimängu 29 tõrjega.


Algselt oli kavas neli kohtumist, aga New York Rangersi ja Buffalo Sabresi vaheline matš lükati edasi, kuna talvetaat on sealset piirkonda kostitanud võimsa lumesajuga.

Kommentaarid