Kingsi probleemid kodust eemal jätkuvad

Los Angeles Kings oli tänavu esimene meeskond, kes jõudis koduväljakul kümne võiduni. Kokku on kodus kaotatud seni vaid kolm matši. Välismängudes on aga lood hoopis teistsugused. Üheksa kohtumisega on kirjas vaid üks võit. Järjekordne kaotus tuli Nashville Predatorsilt.

(foto: John Russell/Getty Images)
Põnevas vastasseisus sai normaalajal Predators juhtida kaks korda ja korra kuulus edu ka Kingsile. See juhtus teise kolmandiku alguses, kui Marian Gaborik külalised 2-1 ette viis. Avakolmandikul oli Predatorsi Craig Smith teinud mängu avavärava ja viik tuli Jamie McBainilt, kelle jaoks oli see Kingsi särgis esimeseks väravaks.

Kings oskas aga ilusa seisu kolmandiku lõpus ära käkkida. Ryan Ellis ja Eric Nystrom tegid kaks tükki vähem kui minutilise vahega. Viimase tabamuse juures sai Shea Weber enda nimele karjääri 223. söödupunkti ja sellega on ta nüüd kaitsjate arvestuses Predatorsi rekordi ainuomanik.

Viimane kolmandik algas kodumeeskonna jaoks külma duššiga. Veidi üle poole minuti oli kolmandikust kulunud, kui tuli Drew Doughty, kes tegi mida tahtis ning seis oli taas viigis. 3-3'ga mindi ka lisaajale, mille lõpus oli supervõimalus mäng ära otsustada Predatorsi noorel tähel Filip Forsbergil, aga tema üritus läks vastu posti.

Karistusvisete seerias oli võitja selgumiseks vaja kuute ringi. Lõpuks tuli ainus tabamus James Neali poolt. See on esimene karistusvise, mille 24-aastane puurilukk Martin Jones on oma NHL-i karjääri jooksul selja taha lasknud.


Teised kohtumised:

Columbus Blue Jackets 2 - 4 Winnipeg Jets (tipphetked)

Bryan Little viis Jetsi juba 9. sekundil juhtima. Jordan Leopoldi esimene värav uue klubi värvides aitas küll Jacketsi kiirelt viigiseisule, aga külalised läksid teisel kolmandikul oma teed. Lõpuks saadi pooled oma väravatest kirja ülekaalust ning need läksid mõlemad Evander Kane'i nimele. Jackets jõudis ühe värava kaugusele viimase kolmandiku keskel, mil Ryan Johansen tegi oma hooaja kaheksanda värava. Tabamuse juures korjas oma karjääri 250. punkti James Wisniewski, kes osales omakorda karjääri 500. matšis.

St. Louis Blues 2 - 3 (KV) Ottawa Senators (tipphetked)

Senators üllatas Bluesi viimasel kolmandikul. Kodumeeskond oli ennast rahulikult 2-0 eduseisus imetlemas, kui Eric Condra tegi kaheksandal minutil ühe tagasi. Järgnesid mitmed Senatorsi võimalused ja lõpuks saidki külalised oma tahtmise - 2-2 viik tuli 41 sekundit enne normaalaja lõppu. Lisaajal särasid mõlemad väravavahid mitmete tähtsate tõrjetega ning karistusvisete seerias kerkis kangelaseks Bobby Ryan, kes oli ainus skoorija. Blues oli mängu keskel sunnitud väravavahti vahetama, kui Brian Elliott vigaseks tehti.

Dallas Stars 3 - 2 Edmonton Oilers (tipphetked)

Väga tempokas matšis, kus mõlemad kogusid lõpuks üle 30 pealeviske, jätkas Starsi kollanokast kaitsja John Klingberg oma imelise esiletõusuga. Ta avas skooris võimsa, poole väljaku pealt teele pandud kuuliga. Oilers sai 1-1 viigi vahetult enne avakolmandiku lõpuperioodi, mil Boyd Gordon tegi vähemusest oma hooaja neljanda kolli. Teine kolmandik kuulus täielikult Tyler Seguinile, kelle kaks tabamust kohtumise saatuse ka ära otsustasid. Tal on nüüd koos 17 väravat ja edu väravaküttide edetabeli eesotsas on kolm kolli. Oilers pole endiselt suutnud alistada mitte ühtegi läänekonverentsi meeskonda.


Arizona Coyotes 3 - 4 (LA) Colorado Avalanche (tipphetked)

Coyotes suutis kaotuseks mängida 3-0 eduseisu, mis oli juba 11 minutiga käes. Lisaaja eelviimasel minutil andis Danny Briere terava söödu värava alla ja selle lükkas oma võrku Martin Hanzal. Avalanche võitis teist korda järjest mitmeväravalisest kaotusseisust. Viimati saadi sellega hakkama aastal 1997. 0-3 peal postide vahele lastud Calvin Pickardist sai NHL-i ajaloo esimene väravavaht, kes oma karjääri esimesed kaks varust sisse tulles võitu võtnud järjestikustes mängudes.

Anaheim Ducks  3 - 2 Calgary Flames (tipphetked)

Ducks läks 3-0 ette enne, kui Flames viimasel kolmandikul come-backi üritas. Paraku jõuti ühevärava kaugusele alles 26 sekundit enne normaalaja lõppu. Suvel Anaheimist Flamesi lahkunud Jonas Hilleri kojutulemise pidu algas ülimalt kehvalt, kui juba viiendal minutil suunas oma mees Kris Russell litri tema selja taha. Ducks on kodus Flamesi nüüd alistanud 19 järjestikuses matšis, mis on klubi rekord. Tegu on pikima ühe meeskonna kodus domineerimisega pärast 80ndaid, mil Philadelphia Flyers võttis Pittsburgh Penguinsi vastu 23 järjestikust koduvõitu.

Vancouver Canucks 2 - 0 New Jersey Devils (tipphetked)

Kohtumine algas südamliku mälestusaktsiooniga, kus peeti meeles hiljuti meie seast lahkunud Pat Quinni, kes viis Canucksi 1994. aasta Stanley karikafinaali.

(foto: Twitter @BakesTakes84)
Lisaks kannavad ülejäänud hooaja jooksul Canucksi mängijad oma kiivritel varalahkunud treeneri initsiaale.

Mängus tehti korralik esitus. Devilsil lasti teha vaid 20 pealeviset, samas kui ise pandi neid teele 36. Väravad läksid Alex Burrowsi ja Shawn Matthiase nimele. Cory Schneider on saanud oma endise klubi vastu nüüd kolm korda üritada, aga võitu seni kirjas pole.

Kommentaarid