Pouliot tuli Rangersit kummitama

Mäletatavasti oli New York Rangersil pärast Stanley karikafinaali vaja mitmete mängijatega lepinguid pikendada. Samas ei luba palgalimiit ennast hulluks kulutada. Seega tuleb teha mõningasi ohverdusi ja lasta mõnedel meestel minna. Üheks nendest oli Benoit Pouliot, kes tuli aga nüüd tagasi Rangersit kummitama.

(foto: Bruce Bennett/Getty Images)
Pouliot sõlmis suvel Edmonton Oilersiga 5-aastase ja 20 miljoni dollari suuruse lepingu, olles eelneval hooajal Rangersilt kätte saanud vaid 1.3 milli. Pärast Taylor Halli põlvevigastust on 28-aastane ründaja edutatud meeskonna esimesse ründekolmikkuse ja võib öelda, et ega ei olnud ka ime, et mees oma tagasitulekul Madison Square Gardenisse mängu peakangelaseks tõusis.

Šõu läks lahti juba esimestel minutitel, mil tema ja Jordan Eberle eeltööst tegi Ryan Nugent-Hopkins mängu avavärava. Rangersit painas nähtavasti eelmisel õhtul Torontos peetud thrilleri tõttu väsimus ja nii jäädi vastastele pealevisete arvestuses kõigil kolmandikel alla. Avakolmandiku kaheksast üritusest tehti aga üks ka väravaks. Carl Hagelin viigistas seisu 13. minutil.

Teise kolmandiku keskpaigas oli Poulioti kord skoorida. Mõni hetk pärast seda pani endine Rangersi mees Justin Schultzile kandiku peal supervõimaluse ette, aga Henrik Lundqvist rikkus olukorra ära.


Kuningas Henrik tegi lõpuks 30 tõrjet. Teist mängu järjest Oilersi väravat valvanud Viktor Fasth pidi neid tegema vaid 20.

Rangersil oli paar võimalust, kuid ega lõpuks ei saadudki oma jalgu kõhu alt välja. Lõppseisu 3-1 vormistas Teddy Purcell poolteist minutit enne lõppu, mil Lundqvist oli väravast juba ära toodud.


Pärast mängu paiskas Rangersi peatreener Alain Vigneault õhku väga huvitava lause, öeldes: "Me hindame oma meeskonna üle, vaatame, kus me omadega oleme ja kas me saame teha mõningaid muudatusi ning vaatame siis edasi."

Teised kohtumised:

Detroit Red Wings 3 - 4 (KV) Tampa Bay Lightning (tipphetked)

Avakolmandikul jagati kaks ülekaalu väravat ära enne, kui Lightning 3-1 ette tormas. Steven Stamkose poolt tuli kaks tabamust. Red Wings sai vahe minimaalseks teise kolmandiku keskpaigas, mil Darren Helm tegi järjekordse ülekaalu värava. Lisaaja päästis kodumeeskonnale oma hooaja kaheksanda kolliga Gustav Nyguist. Lisaminutitel tegi Ben Bishop Lightningu väravas mitu olulist tõrjet ja võttis ka karistusvisete seerias kõik, mis välja pakuti, ära. Ilusa manöövriga lõpetas mängu Ryan Callahan.


Red Wings mängis teist kohtumist järjest ilma Pavel Datsjukita.

Ottawa Senators 3 - 5 Toronto Maple Leafs (tipphetked)

Läbi aegade 100. klubide vaheline kohtumine oli algselt mõeldud mängimiseks eelmisel kuul, kuid lükati edasi Ottawas toiminud traagiliste sündmuste tõttu. Kodumeeskond tegi mängule ilusa alguse, kuid lõpp oli ka siin traagiline. Mängiti maha kaks eduseisu ja Robin Lehner lekkis viis tükki 30. pealeviskega, samas kui James Reimer võttis eeskujulikult vastu 41 üritust. Üks Leafsi tabamustest tuli ka vähemuses mängides.

Chicago Blackhawks 5 - 2 San Jose Sharks (tipphetked)

Blackhawks oli viimati kodus neli mängu jutti kaotanud neli aastat tagasi ja vähemalt sel korral jäi see veel ära. Avakolmandiku teises pooles tehti kahe ja poole minutiga 3-0 enne, kui Sharks jalad alla sai. Seejuures olid kõigi väravate autoriteks kaitsemängijad - Trevor van Riemsdyk oma karjääri esimesega (vaid mõned minutit pärast seda kui James skooris Ottawas), Brent Seabrook ja Niklas Hjalmarsson. Viimati nägid Blackhawksi fännid sellist asja 27. novembril aastal 1992, mil olid täpsed Igor Kravtšuk, František Kucera ja Steve Smith. Sharks jõudis teise kolmandiku alguses tänu Joe Pavelski väravatele ühe tabamuse kaugusele, kuid rohkemaks kütust ei jagunud. Blackhawksi rivistusest jäid vaid viis meest punktidest ilma.

Anaheim Ducks 1 - 2 (KV) Vancouver Canucks (tipphetked)

Ducks ei saa kuidagi moodi oma rünnakut käima. Viimase kahe nädala jooksul on mängus üle kahe värava tehtud vaid korra. Siin sai teise kolmandiku alguses ülekaalust kolli kirja Sami Vatanen, aga see eduseis kestis vaid mõned minutid. Canucksi tabamuse eest hoolitses Alex Burrows. Frederik Andersen tegi 34 tõrjet, Eddie Läck 28. Põhifookusesse tõusis lõpuks muidugi suvine Ryan Kesleri tehing. Tema vastu Canucksisse siirdunud Nick Bonino oli külaliste värava puhul sööduandjaks ning skooris ainsana ka karistusvisete seerias. Viimane üritus jäi just Kesleri peale ja ta eksis.

Kommentaarid