Flames kõrvetab väga valusalt

Calgary Flames pole viis hooaega järjest playoffides mänginud ja klubi peaks olema ümberehitamise faasis, kuid tänavu on aastale tehtud superalgus. Läinud ööl võetud Washington Capitalsi skalp tähendab, et meeskond, keda ennustati läänekonverentsi viimaseks on hoopiski hetkel läänes jagamas teist kohta.

(foto: Geoff Burke/USA TODAY Sports)
Võõrsil saadud 4-3 lisaaja võiduga rikuti ära Aleksandr Ovetškini peoõhtu. Venelasest snaiper tõusis 1-1 värava juures kirja saadud söödupunktiga Capitalsi läbi aegade suurimaks punktitoojaks. Ta jättis enda selja taha Peter Bondra. Olles Capitalsi 3-2 värava juures samuti söödu saanud, on Ovetškinil nüüd koos 827 silma. 428 neist on väravad.

Võrdses heitluses ei suutnud kumbki teineteist maha raputada. Enne Capitalsi 3-2 edu oli Flamesil kasutada kaks eduseisu. Lisaajale mindi tänu viis minutit enne normaalaja lõppu Mikael Granlundi poolt tulnud väravale. Seejuures sündisid nii mõnedki tabamused väga veidra põrke järel. Kõige naljakam oli ehk Marcus Johanssoni 2-2 värav.

Lisaajal otsustas mängu saatuse veidi enam kui 40 sekundit enne lõppu Sean Monahan. Flames on võitnud kolm mängu järjest ja teist aastat liigas mängival noorukil on nendest kohtumistest kirjas 4 punkti. Capitals on nüüd kaotanud viis mängu järjest.


Teised kohtumised:

Boston Bruins 2 - 1 (LA) Florida Panthers (tipphetked)

Vägeva läbimurdega tegi Brad Marchand kolme kohtumise jooksul teist korda Bruinsi lisaaja võiduvärava. Sinna pääseti tänu Patrice Bergeroni tabamusele, mis tühistas ära Jussi Jokineni Panthersi eest tehtud esimese värava. Väravavahid said üsna kerge tööpäeva. Tuukka Rask tegi 18 tõrjet ja Roberto Luongo 23. Panthersil on endiselt vähemalt punkt kirjas kõigist välismängudest. Kohtumine oli Shawn Thorntoni jaoks tagasitulek Bostonisse. Teda peeti ka uhkelt meeles.


Philadelphia Flyers 4 - 1 Edmonton Oilers (tipphetked)

Flyers skooris juba oma esimese pealeviskega ja korralikku mängu nii asjast ei tulnudki. Ryan Nugent-Hopkins tegi Oilersi ainsa, kui oldi juba 0-3 augus. Jakub Voracek sai neist kirja esimesed kaks. Skoorimine lõpetati juba teise kolmandiku keskel, mil mängule pani punkti vendade Schennide kombineeritud värav. Luke ja Brayden tegid selle triki lühikese aja jooksul ära teist korda. Oktoobri keskel oli Dallases Luke Braydenile sööduandjaks. Nüüd olid rollid vastupidised ja värav lõpetas Luke'i 32-mängulise väravataseeria. Seejuures polegi vennad üksteist värava juures rohkem abistanud kui need kaks korda.

Columbus Blue Jackets 2 - 4 Carolina Hurricanes (tipphetked)

Aleksandr Sjomin oli Hurricanesi koosseisus tagasi, kuid mängurütmi see ei häirinud. Jackets sai vigastatud meeste seast endale tagasi Boone Jenneri ja Matt Calverti, kuid nemadki ei suutnud oma meeskonna käekäiku mõjutada. Jackets sai kogu kohtumisega Cam Wardi poolt valvatud väravale vaid 19 pealeviset. Teisel kolmandikul tuli vaid kolm tükki! Hurricanes ohustas Curtis McElhinney't aga 37 korda. Saadi nautida 2-0 ja 3-1 eduseise enne, kui Nick Foligno oma õhtu teisega seisu viis minutit enne lõppu veidi närviliseks tegi. Kenasti suudeti aga survega toime tulla. Kapten Eric Staal vormistas lõppseisu tühja võrku ja nagu nõiaväel on Hurricanesil koos kolm järjestikust võitu.

Montreal Canadiens 0 - 5 Chicago Blackhawks (tipphetked)

Canadiensil on pärast ilusat hooaja algust käsil tõeline madalseis. Pärast kaotust Blackhawksile on viimasest viiest kirjas üks võit ja seegi tuli vaid tänu karistusvisetele. Blackhawks võitis Montrealis viimati 2001. aasta detsembris. Kris Versteeg lõpetas kahe väravaga. Kaks söötu olid nii Bryan Bickellil kui David Runbladil. Esimesel kolmandikul skoorimisega alustanud Jonathan Toews tegi 1+1. Montrealis sirgunud Corey Crawfordile tuli hooaja esimene nullimäng 32 tõrjega.

Ottaw Senators 3 - 1 Detroit Red Wings (tipphetked)

Red Wings tegi uskumatult kehva alguse, kui sai esimese 20 minutiga kirja vaid kaks pealeviset. Imekombel saadi aga puhkepausile 0-0 seisu pealt. Senatorsi poolt tuli 16 pealeviset. Lõpuks moodustasid need poole kodumeeskonna kogu mängu üritustest. Pärast Erik Karlssoni ülekaalu väravat viigistas viimase kolmandiku alguses Henrik Zetterberg seisu, aga Senators läks siiski oma teed.

New Jersey Devils 0 - 1 St. Louis Blues (tipphetked)

Prudential Centerisse kogunenud 15 102 silmapaari nägid kohtumise ainsa värava ära viimase kolmandiku alguses. Autoriks loomulikult supervormis olev Vladimir Tarasenko. Blues on nüüd võitnud kuus mängu järjest. Jaromir Jagr pidas oma karjääri 1485. mängu, mis tõstis ta läbi aegade edetabelis mööda endisest Bluesi mängijast Rod Brind'Amourist. Tšehhi legendile kuulub nüüd 18. koht.

Minnesota Wild 1 - 4 Pittsburgh Penguins (tipphetked)

Penguins oli nelja vastase vastu skoorinud 18 (!) järjestikust vastuseta väravat enne, kui Nino Niederreiter selle ilusa seeria kümme minutit enne mängu lõppu vähemusest lõpetas. Viimati tegi sellise triki ära vana nimega Coyotes hooajal 2000/01. Ühe värava pani Penguins taas ülekaalust, mida realiseeriti kolmest üks. Varuväravavaht Thomas Greiss hiilgas 33 tõrjega. Wild oli enne kohtumist ainus, kes polnud tänavu veel kodus kaotanud.

Winnipeg Jets 3 - 1 Nashville Predators (tipphetked)

Jets tegi nulli hoidmises klubi rekordi. Ilma vastase väravata mindi 161 minutit ja 17 sekundit enne, kui Filip Forsberg sellele kriipsu alla tõmbas. Olles enne kohtumist teinud vaid kolm ülekaalu väravat, pani Jets nüüd kaks tükki. Enamvähem kohe mängu alguses esimene 5 vs 3 olukorras ja teine kohe otsa. Blake Wheeler oli kohtumise edukaim tehes 1+1.

Dallas Stars 1 - 3 Los Angeles Kings (tipphetked)

Kingsist oli üle 96 aasta saanud esimene Stanley karikakaitsja, kes oli võõrsil kaotanud viis mängu jutti. Viimati juhtus see aastal 1918 Maple Leafsi eelkäija Toronto Arenasega. See kohtumine ei alanud palju paremini, kui juba kolmandal minutil jäädi Shawn Horcoffi tabamuse järgselt kaotusseisu. Võit mängiti välja viimase kolmandikuga. Sinna saadi tänu Trevor Lewise vähemuse väravale viigiseisult ja Dustin Brown ning Kyle Clifford tõid võidu koju. Stars sai koosseisu tagasi Valeri Nitšuškini ja Sergei Gontšari, aga oli lohakas ja jäi teenitult võidust ilma. Pärast mängu oli peatreeneril Lindy Ruffil hambus just see, et meeskond oli litri ära kinkinud koguni 19 korda.

Arizona Coyotes 3 - 2 Toronto Maple Leafs (tipphetked)

Pärast Nazem Kadri esimesse ründekolmikusse edutamist on Leafs olnud heas hoos ja siingi oli võimalus superalgus teha, kui juba esimestel minutitel oli kasutada 5 vs 3 olukord, aga see lasti luhta. Sellest olukorrast selgelt enesekindlust saanud Coyotes spurtis 3-0 eduseisu enne, kui Leafs come-backi üritas teha. Mõlemad väravatest saadi ülekaalust, aga üks tabamus jäi siiski puudu. Coyotesi värava autorite sekka mahutas end teiste seas teist kohtumist järjest ära Sam Gagner.

Colorado Avalanche 2 - 5 Vancouver Canuks (tipphetked)

Avalanche tegi Capitalsi. Avakolmandik võideti 2-0, aga sellele ei järgnenud enam mitte midagi. Eduseis püsis küll kuni viimase kolmandikuga, aga seal pandi Semjon Varlamovi selja taha esimese poolega kolm tükki. Mängu lõpuks oli kõige resultatiivsem Nick Bonino, kes tegi kaks väravat. 20 tõrjega lõpetanud Ryan Miller tegi klubi ajalugu. Temast sai esimene Canucksi puurivaht, kes on oma esimesest kümnest meeskonna eest alustatud matšist korjanud üheksa võitu.

Kommentaarid