Kummitus nimega Anton Stralman

Tampa Bay Lightningu hooaeg jätkub tuleval ööl kodus Calgary Flamesi vastu peetava matšiga ja Anton Stralman peaks olema mees, kes läheb kohtumisele eriti kõrge enesehinnanguga. Meeskonna peatreener Jon Cooper on rootslase hooaja algust nimetanud sensatsiooniliseks.

(foto: todaysslapshot.com)
28-aastane kaitsja on seni 12. kohtumises kogunud üheksa punkti (1+8). Võrdluseks, ta kogus mullu New York Rangersi eest kogu hooajaga 13 silma (1+12)! Rohkem paistis ta silma oma ennastsalgava kaitsetööga. Suur kiitus saatis teda playoffide ajal ja kirsiks tordi peal oli finaalseeria neljandas matšis tehtud väravajoone tõrje.


Samaga on Stralman juba ka Lightingu värvides säranud.


Mehel on haruldane võime ootamatult justkui kummitusena välja ilmuda selleks, et oma väravavahti suures hädas aidata.

Stralmani suurepärane meeskonda sulandumine tähendab ka seda, et Lightning pole absoluutselt igatsenud taga hetkel vigastuspausi pidavat Victor Hedmani. Temata mängides on seitsmest kohtumisest võidetud viis.

Vaid 8000 elanikuga Tibros (samast kohast on näiteks pärit ka Rootsi tenniseäss Robin Söderling) sündinud Stralmanil on aga selle eelpool mainitud kummitusliku võime kõrval ka teine suur pluss, mille Cooper hiljutises intervjuus välja tõi. "Anton Stralman ei pruugi kunagi Norrise trofeed võita, aga on hea võimalus, et selle võidab tema kaitsepartner. Tema kõrval paistavad kaaslased paremate mängijatena," märkis Cooper.

Rootslane on aastaid sügava statistika põhjal olnud väärt mees, kuid alles nüüd on see kajastumas ka traditsioonilistes numbrites. Tegu on kodu armastava kaitsjaga ja see üleval mainitud suurepärane statistika hooaja lõpuni kindlasti samas tempos edenemist ei jätka, aga Lightning on suvel tema hankimise näol võetud riski eest saanud väga korraliku tasu.

Meeskond on tõusnud Atlandi divisjoni tippude hulka ja kui Stralman jätkab kaaslaseid inspireeriva mänguga, siis saab nende sealt ära kangutamine olema väga raske.

Kommentaarid