Lightning ja Capitals pakkusid taas põnevusetenduse

Steven Stamkos ja Aleksandr Ovetškin on sündinud väravakütid. Seega pole ime, et kui nende meeskonnad Tampa Bay Lightning ja Washington Capitals kokku lähevad, siis on väravad garanteeritud. Viimastes omavahelistes kohtumistes on tehtud skoore nagu näiteks 6-5, 4-3 (mõlemad kaks korda) ja 6-3. Sel korral tehti järjekordne 4-3 matš

(foto: Chris O'Meara/AP Photo)
Lightning läks 1-0 ette, kui avakolmandikust oli kulunud 6:06. Tabamuse autoriks vigastuspausilt naasnud Ryan Callahan. Esimesele pausile mindi aga siiski viigiseisuga. Vahetult enne 13nda minuti täis tiksumist tegi Marcus Johansson oma hooaja neljanda. Värava juures söödupunkti kirja saanud Ovetškin lõpetas sellega oma karjääri pikima punktipõua, mis kestis viis mängu. Venelasel on nüüd karjääri jooksul Lightningu vastu 55. matšiga 72 punkti, millest 37 on söödud.

Teine kolmandik algas Eric Fehri väravaga. Ka temale meeldib Lightningu vastu mängida. See oli tema üheteistkümnes värav, mis ta karjääri jooksul Lightningu vastu on teinud ja nii paljude kollidega pole ta mitte ühtegi teist vastast kimbutanud. Capitalsi eduseis kestis veidi üle seitsme minuti. Nikita Kutšerov näitas ülitäpset söödusilma ja pani värava tagant kandiku peal võimaluse ette Ondrej Palatile. Kolmandiku lõpetas Troy Brouweri ülekaalu värav.

Kohtumise võiduvärav tuli ära viimase kolmandiku kolmandal minutil. Selle tegi Halloweeni ajal tiimikaaslaseid jubeda klounimaskiga kimbutanud Jason Garrison, kes on nüüd skoorinud kahes mängus järjest. Värava juures korjas oma mängu ainsa punkti üles Nicklas Bäckströmi vastu lahtiviske võitnud Stamkos.

Lightning oli avakolmandikul pealevisetega üle 15-13, kuid lisas nendele ülejäänud ajaga vaid 13. Ben Bishop tegi 35 tõrjet.


Kaks superstaari ja nende meeskonnad kohtuvad uuesti detsembri keskpaigas.

Teised kohtumised:

Boston Bruins 4 - 2 Ottawa Senators (tipphetked)

Viimasel ajal vigastustetondile mitu meest loovutanud Bruins jäi vahetult enne kohtumist ilma David Krejcist. Mängurütmi ei näinud see aga häirvat. Senators raputati maha teisel kolmandikul, mil Matt Fraser tegi pooleteise minutiga kaks kolli. Bruinsil on nüüd kolm mängu järjest üks mees skoorinud kaks väravat. Viisakas mäng, millega tähistada peatreeneri Claude Julieni kolmeaastast lepingupikendust.

Pittsburgh Penguins 5 - 0 Buffalo Sabres (tipphetked)

Marc-Andre Fleury sai oma teise järjestikuse ja viimasest neljast kolmanda nullimängu 18 tõrjega. Penguins lammutas taas ülekaalus mängides. Viiest võimalustest tehti väravaks kolm. Chris Kunitz sai kaks tabamust, Jevgeni Malkin tegi 1+2, Sidney Crosby korjas kolm söödupunkti ning Patric Hörnqvist lõpetas 1+1'ga.

Florida Panthers 2 - 1 Philadelphia Flyers (tipphetked)

Oli tõeline kaitsjate šõu. Olles mängule tulnud ühe liiga halvima vähemuses mängimise protsendiga tappis Panthers ära kuus karistust. Väravad tulid samuti kaitsjatelt. Willie Mitchell tegi uue klubi eest oma esimene ning oma karjääri esimene sai kirja tänavuse drafti avavalik Aaron Ekblad. 37 tõrjet teinud Roberto Luongo nullimäng rikuti vigastuspausilt naasnud Vincent Lecavalier poolt kaheksa sekundit enne lõpusireeni.

New Jersey Devils 3 - 2 Columbus Blue Jackets (tipphetked)

Devils jäi kaks korda kaotusseisu - esimene äpardus juhtus juba siis kui kellast oli kulunud vaid 1:06 - kuid kasutas mõlemal korral sellest pääsemiseks ülekaalu väravat. Võiduvärava tegi oma hooaja esimesega Adam Larsson viimase kolmandiku keskel. Jacketsi väravasuul oma NHL-i debüüdi teinud Anton Forsberg lõpetas 26 tõrjega. Viimati debüteeris mõni väravavaht Devilsi vastu üheksa aastat tagasi. Selleks oli keegi Henrik Lundqvist.

New York Rangers 0 - 1 (KV) Winnipeg Jets (tipphetked)

Rangers kaotas kohtumise jooksul kaks kaitsemeest. Kevin Kleini ja kapteni Ryan McDonagh, kellel läks liigesest välja sama (vasakpoolne) õlg, mis sai kannatada ka mulluse põhihooaja lõpus. Ondrej Paveleci väravale tehti lõpuks 38 pealeviset, aga "litriõnn" oli meeskonna selgelt hüljanud. Jetsile kindlustas karistusvisete seerias võidu Evander Kane, kes oli just see pahalane, kes McDonagh katki tegi.

Carolina Hurricanes 3 - 0 Arizona Coyotes (tipphetked)

Hurricanes kandis sel hooajal esimest korda musti särke ja oh imet, esimene võit oli ka kohe kotis. Cam Ward tegi nullimängu 25 tõrjega. Hurricanes sai Mike Smithi poolt valvatud väravale kümme pealeviset rohkem. Kaks väravat tulid 19-aastase rootslase Elias Lindholmi poolt. Peatreener Bill Peters jättis Aleksandr Sjomini koosseisust välja. Hooaja esimese võidu nägid koha peal ära vaid 10 870 pealtvaatajat, mis on Hurricanesi hooaja madalaim publiku arv. PNC Arena mahutab ligi poole võrra rohkem.

Toronto Maple Leafs 3 - 2 Chicago Black Hawks (tipphetked)

James Reimer tegi Leafsi väravasuul supermängu 45 tõrjega. Neist 26 tulid viimasel kolmandikul! Külalised said mõlemad oma väravad ülekaalust. Oma esimese tegi klubi eest Brad Richards. Võidu sepistas viimasel kolmandikul oma hooaja esimese väravaga Peter Holland. Eeltöö sellele tegi meie oma 0.1% esindus NHL-is Leo Komarov. Vastasleerides kohtusid kaks venda - James van Riemsdyk, kes oli Leafsi 2-2 viigivärava autor ja Blackhawksi kollanokast kaitsja Trevor van Riemsdyk.

St. Louis Blues 3 - 2 (KV) Colorado Avalanche (tipphetked)

Bluesi tabamuste eest hoolitses Vladimir Tarasenko, kes on nüüd hetkeseisuga teinud 25% oma meeskonna väravatest. Kodumeeskond ehitas nende toel endale 2-0 edu. See mängiti aga viimasel kolmandikul maha. Mõlemad Avalanche'i väravad sündisid ülekaalust. Karistusvisete seerias oli ainsana täpne Joakim Lindström.

Minnesota Wild 4 - 1 Dallas Stars (tipphetked)

Wild oli jäänud ainsaks meeskonnaks, kellel polnud ülekaalu väravat. Kari Lehtoneni selja taha pandi neid aga lausa kaks tükki. Üks neist tuli Thomas Vaneki poolt, kelle jaoks oli see esimene koll Wildi värvides. Kodumeeskond domineeris kohtumist täielikult ja oli lõpuks pealevisetega 30-20 üle. Nukker esitus ajas nii mõnegi Starsi mehe närvi ja nii istus näiteks Jamie Benn kuus minutit karistuspingil. Loo tegi veel halvemaks see, et Stars jäi teisel kolmandikul Aleš Hemskyst ilma.

Edmonton Oilers 2 - 3 Vancouver Canucks (tipphetked)

Võrdne heitlus otsustati viimasel kolmandikul. Vähemuses skooris Derek Dorsett. Oilersi õhtu muutis veel kurvemaks see, et Taylor Hall sai teise kolmandiku alguses viga. Canucks on nüüd Oilersi vastu tänavu võitnud kõik kolm kohtumist väravate suhtega 10-6. Ryan Miller, kes tegi 25 tõrjet, on oma karjääri jooksul Oilersiga vastamisi olnud kümme korda ja kaotusekibedust pole ta veel tundma pidanud.

San Jose Sharks 3 - 1 New York Islanders (tipphetked)

Meeskonnad jagasid omavahel esimese kümne minutiga ära kaks väravat, kuid järgmisi tabamusi tuli oodata viimase kolmandiku keskpaigani. Võiduvärava sai enda nimele Logan Couture. Pärast neljamängulist pausi oli Islandersi koosseisus tagasi Travis Hamonic. Sharks peab oma järgmise mängu meie aja järgi ööl vastu reedet ja võtab siis ette 7-mängulise välisreisi.

Kommentaarid