Finaali esimene kordusetendus lõppes Penguinsi võiduga

Läinud suve alguses omavahel Stanley karika nimel jagelenud Pittsburgh Penguins ja San Jose Sharks kohtusid läinud ööl uuesti. Haid olid võõrsil mängides saamas revanši, kuid pingviinid pöörasid viimasel kolmandikul 0-2 kaotusseisu 3-2 võiduks.

(foto: Fred Vuich/AP Photo)
Mängu pealevisetega 34-20 domineerinud Sharks sai kaheväravalise edu teisel kolmandikul, mil täpsed olid Tomaš Hertl ja Patrick Marleau. 20 minutiga jäeti seal Penguinsile üldse vaid neli üritust ja Mike Sullivani meeskonnal oli neid kahe perioodiga kokku ainult kümme. Kuid näis, et kogu jõud hoiti viimaseks kolmandikuks.

Mängu pea peale pööramiseks piisas seitsmest minutist. Esmalt suutis Jevgeni Malkin kuidagi moodi kahest kaitsjast ja Martin Jonesist litri mööda pressida, seejärel jäi Brenden Dillon oma värava lähistel unistama ja paari silmapilgutusega oli mänguvahend Scott Wilsoni kaudu teistkordselt Jonesi selja taga ning tagasituleku lõpetas ülekaalu väravaga Patric Hörnqvist, kelle esimest tabamust teisel kolmandikul ei leotud, kuna fikseeriti litri käega suunamine.


"Siin liigas käib võidujooks kolme värava peale ja meil ei õnnestunud seda saada," märkis Sharksi peatreener Peter DeBoer pärast mängu. "Lasime vastastel taas mängus püsida, oleme seda viimasel ajal palju teinud."

Jätkuvalt Sidney Crosbyta mänginud Penguinsil puudus põhimeestest ka Kris Letang, kuid sellele vaatamata suudeti põgus kaotusteseeria katkestada. Õhus oli võimalus, et meeskond kaotab pärast eelmist detsembrit esimest korda kolm matši järjest.

"Selles liigas on võimalik koledalt võita," tunnistas Sullivan.


Sharks kaotas normaalajal viimati viimasele kolmandikule vähemalt 2-0 eduga minnes 2003. aastal.

Teised kohtumised

Boston Bruins 2 - 1 New Jersey Devils (tipphetked)

Bruins jõudis alles nüüd oma hooaja esimese kodumänguni ja oli sellele meisterdanud dramaatilise stsenaariumi. Brad Marchand viigistas viimase perioodi keskel ja hooaja debüüdi teinud Patrice Bergeron jättis veidi rohkem kui minut enne normaalaja lõppu tulnud väravaga kõik punktid koju. Mängule eelnenud sümboolse lahtiviske tegid tõelised legendid - Bobby Orr, kelle debüüdis möödus sel nädalal 50 aastat ja Milt Schmidt, kes Bostonis nii mängija kui peamänedžerina karikavõiduni jõudnud.


Philadelphia Flyers 2 - 3 Anaheim Ducks (tipphetked)

Oma esimesed neli mängu kaotanud ja keskmiselt vaid 1.75 väravat skoorinud Ducks jõudis esimese võiduni tänu Ryan Garbutti viimase kolmandiku väravale. Flyersil oli Brayden Schenn mängukeelust tagasi, kuid rünnak jäi päris uniseks. John Gibson pidi võiduks tegema vaid 20 tõrjet. Enne mängu austati klubi endist omanikku Ed Sniderit, kes vahetult enne eelmise hooaja playoffide algust vähile alla vandus.


Montreal Canadiens 5 - 2 Arizona Coyotes (tipphetked)

Carey Price tegi võiduka comebacki, saades enda nimele 27 tõrjet. Canadiens tormas 4-0 ette, enne kui puurivahi nullimäng rikuti. Aleksei Jemelin skooris oma esimese pärast 2015. aasta märtsi ning Canadiensi särgis sai üldse enda esimese kirja ka Shea Weber. Price'i numbrid räägivad enda eest.


Tampa Bay Lightning 0 - 4 Colorado Avalanche (tipphetked)

Hooaega kolme järjestikuse võiduga alustanud ja kõigis mängudes vähemalt kolm kolli teinud Lightning jäi väga ootamatult nulli peale. Seejuures pidi Semjon Varlamov karjääri 21. nullimänguks tegema vaid 27 tõrjet. Ben Bishop lõpetas omakorda ainult 12 tõrjega. Eelnevates kohtumistes nulli peale jäänud Matt Duchene paugutas järsku 2+1. Kodufännidele jäid päris hapud emotsioonid õhtust, mille käigus meenutati 20 aasta möödumist klubi esimesest kodumatšist.

Florida Panthers 2 - 4 Washington Capitals (tipphetked)

Pantrid suutsid end 0-2 pealt viiki rebida, aga teiseks tulemuseks enam rammu ei jagunud. Viigivärav tuli Jaromir Jagrilt, kes jõudis karjääri 750. tabamuseni. Üks suur tähis kolmest on nüüd olemas. Tabamus tähendab ka seda, et Jagr on üks ajaloo seitsmest mängijast, kes 23 erineva hooaja jooksul vähemalt ühe väravani jõudnud.


Minnesota Wild 3 - 2 Toronto Maple Leafs (tipphetked)

Auston Matthews murdis nädala pikkuse väravapõua ja viis Leafsi viimasele kolmandikule eduseisuga, kuid kahte punkti ei suudetud siiski koju tuua. Võiduvärav tuli kahe tabamusega lõpetanud Eric Staalilt. Nelja mänguga on tal nüüd kirjas kolm kolli.

Dallas Stars 3 - 4 (LA) Los Angeles Kings (tipphetked)

Esimest korda pärast läinud veebruari NHL-is väljakul olnud Peter Budaj alustas Kingsi väravas kohutavalt, kuid lõpuks olid 17 tõrjet piisavad, et meeskond võidule aidata. Stars võitles end vapralt kolmel korra kaotusseisust välja, kuid kuna külaliste neljas värav tuli lisaajal, siis järgmist võimalust ei tekkinud.

Calgary Flames 2 - 4 Carolina Hurricanes (tipphetked)

Algselt 3-0 ette liikunud Hurricanes polnud alates 2002. aastast Calgarys võitnud. Viimati tegi meeskonna heaks võiduvärava ei keegi muu kui Ron Francis, praegune klubi peamänedžer! Kohanemisraskustes Flames pani ülekaalus kuuest null ja sai oma esimese alles teise kolmandiku lõpuminutitel.

Edmonton Oilers 3 - 1 St. Louis Blues (tipphetked)

Nail Jakupov saabus väravaga Edmontoni tagasi, kuid Blues ei suutnud tema tabamusest tulnud eduseisu võiduks mängida. 1-1 viigi pealt skooris Milan Lucic viimase perioodi esimesel minutil ja hooaja neljanda kollini jõudnud Connor McDavidi viimasel minutil. Sel nädalal kaksikute isaks saanud Cam Talbot hiilgas 34 tõrjega. Oma eelmises kohtumises kolm ründajat kaotanud Blues sai Jaden Schwartzi koosseisu tagasi.

Vancouver Canucks 2 - 1 Buffalo Sabres (tipphetked)

Canucks jätkab võidukat algust ja seekord saadi isegi mängu juhtida. Meeskond on võitnud kõik hooaja esimesed neli mängu klubi ajaloo jooksul teist korda. Esimene kord hooajal 1992/93 lõppes divisjoni tiitli ja playoffide 2. ringis mängimisega. Willie Desjardins'i meeskond on ka ainus, kes tänavu seni vaid võite tunnistanud.

Kommentaarid