Laine vedas Jetsi suurest kaotusseisust võidule

Kui uue hooaja avanädal kulus peamiselt Auston Matthewsist rääkimisele, siis järgmised seitse päeva veedetakse vist Patrik Lainet ülistades. Kaks tänavuse drafti esinumbrit läksid läinud ööl esimest korda vastamisi ja soomlane vedas kübaratrikiga oma meeskonna 0-4 kaotusseisust võidule.

(foto: reportca.net)
Winnipeg Jets vs Toronto Maple Leafs on olnud veider vastasseis, kus viimasest 15-st omavahelisest kohtumisest 11 korral oli võitnud kodumeeskond. Näis aga, et see seaduspärasus tehakse sel korral põrmuks, kui Leafs 4-0 edu haaras. Avakolmandikul skoorisid Connor Carrick ja Nazem Kadri ning teise perioodi esimese seitsme minuti jooksul sai Kadri oma teine ja täpne oli ka William Nylander.

Laine šõu algas viimasel perioodil. Tänu Tyler Myersile oli Jetsil sinna minnes vähemalt midagigi kaasas. 18-aastane soomlane, kellel esimesest kolmest mängust oli kirjas kaks punkti, skooris nii viimase kolmandiku esimesel kui ka viimasel minutil. Tabamuste vahele mahutas end veel Mark Scheifele ja nii päästis Jets endale väga täbarast seisust lisaaja.

Lisaperioodi keskel oli Matthewsil superšanss kohtumine lõpetada, kuid Michael Hutchinson tegi oma 36. tõrje ja iroonilisel kombel sahises kohe väljaku teises otsas. Lainest sai Jetsi läbi aegade noorim kübaratrikikangelane. Lisaks ka klubi ajaloos esimene mängija, kes lisaajal skoorinud pärast viimase minuti viigiväravat.

"Arvan, et see oli lihtsalt üks tavaline põhiturniiri mäng," muigas Laine kohtumist kokkuvõttes.

Pealevisete osas 34-40 alla jäänud Jets polnud varem 0-4 kaotusseisust kunagi võitnud. Pärast 1983. aastat esimest korda kõigis oma esimeses kolmes mängus vähemalt neli tükki skoorinud Leafs lasi viimati neljaväravalise edu käest 16 aastat tagasi.

Korraldati suurepärane õhtu Jetsi ühele legendaarsele kolmikule, kellest tehti klubi Kuulsuste Halli esimesed liikmed.


Nii Laine kui Matthews on nüüd viie punkti peal. Esimesel on 4+1 kirjas nelja mänguga ja teine on samade näitajateni jõudnud kolme matšiga.


Lisaks klubi ajaloo tegemisele sai Jets hakkama ka liiga rekordiga. Varem polnud ükski meeskond hooaja esimese nelja mängu jooksul kaks korda vähemalt kolmeväravalisest kaotusseisust võitnud.

Õhtu teises matšis sai Detroit Red Wings võõrsil New York Rangersist jagu 2-1. Külalised jäid juba teisel minutil Mika Zibanejadi väravast kaotusseisu, aga tänu Jimmy Howardi tugevale esitusele püsiti mängus sees ning lõpuks nopiti ka Thomas Vaneki ja Drew Milleri väravatest võit.

"Jimmy varastas selle mängu," märkis Red Wingsi peatreener Jeff Blashill pärast matši. "Jimmy esitus oli üks parimatest, mida ma kunagi näinud olen:"

32-aastane jänki võitis hooaja esimese stardi 32 tõrjega. Henrik Lundqvisti nimel jäi samal ajal vaid 16 tõrjet.


Üsna riskantse sammuna klubisse toodud Vanekil on nüüd nelja mänguga kirjas 3+3.

Kommentaarid