Peter Budaj on Kingsi tublilt pinna peal hoidmas

Los Angeles Kingsi neljamänguline võiduseeria sai laupäeval läbi, aga seda mitte ootamatult meeskonna esikindaks tõusnud Peter Budaj pärast. 34-aastane slovakk tegi järjekordse suurepärase esituse, meeskond ei suutnud lihtsalt 0-1 tulemusega lõppenud kohtumises teda väravatega piisavalt toetada.

(foto: usatoday.com)
Enne tänavust NHL-is viimati regulaarselt hooajal 2013/14 mänginud Budajst on saanud Kingsi esinumber, kuna Jonathan Quick ja Jeff Zatkoff on laatsaretis. Endine Colorado Avalanche'i ja Montreal Canadiensi puurilukk on seni ka kohale igati väärikaid esitusi pakkunud.

Eilne allajäämine St. Louis Bluesile oli viie stardi jooksul Budaj esimene kaotus. Kõik neli võitu on tulnud küll pärast normaalaega, ent tema statistika on päris särav - keskmiselt lastud väravaid 1.99 ja tõrjete efektiivsus 91.3%.

"Tahan lihtsalt võtta asja mäng mängu haaval," tunnistas eelmisel hooajal AHL-i parimaks väravavahiks valitud mees lõppeval nädalal. "Tean et see on klišee ja vihkate, kui mängijad seda ütlevad, kuid see on tõsi."

Ja Budajl on asi väga kenasti edenenud. Tema tõrjeteprotsent on iga kohtumisega paranenud ja esimese stardi 85% pealt kerkis see eile juba 96% peale. Võõrsil peetud mängus sai ta hakkama mitme maailmaklassi tõrjega.


Kõvasti on aitamas pärast pausi kõrgliigaga kohanemisel ka Kingsi teada-tuntud vastase mängu surmav stiil. Viie stardi jooksul on Budaj keskmiselt silmitsi seisnud vaid 23.4 pealeviskega.

"Ta on meie eest väga hästi mänginud," kiitis peatreener Darryl Sutter pärast neljapäevast Nashville Predatorsi alistamist. "Me ei anna väga palju võimalusi ära, aga NHL-is peab tegema tähtsaid tõrjeid."

Kingsi seostatakse endiselt mitmete väravavahtidega, kuid hetkel on puur Budaj oma ja seni pole ta andnud ühtegi põhjust uue maskis mehe hankimiseks. Kuigi karmimad proovikivid on veel ees. Kuningad on täna Chicagos ja mängivad uuel nädalal järjest Anaheim Ducksi ning Pittsburgh Penguinsiga.

Kommentaarid