Nail Jakupov jätkab St. Louisis

Juba kevadel Edmontonist lahkuda soovinud Nail Jakupov on viimaks endale uue koduklubi ka saanud. 2012. aasta drafti avavaliku karjäär jätkub St. Louisis. Blues andis tema vastu ära 22-aastase ründaja Zach Pochiro ja tuleva aasta drafti 3. ringi valiku.

(foto: oilacumen.blogspot.com)
Neljapäeval 23. sünnipäeva tähistanud Jakupov alustas NHL-is täitsa korralikult, kui debüüthooajal tuli 48 mänguga 31 silma (17+14), aga sellele on järgnenud väga vähe õnnestumisi. Probleeme on olnud nii suhtumise kui tervisega. Näiteks eelmisel hooajal sai ta veel ühe eriti õnnetu trauma, kui kohtunik kaela sadas.

Hooaeg lõppes mullu 60 mängu ja 23 punktiga (8+15). Kokku on tal 252 mänguga kirjas 50 väravat ja 111 silma.

St. Louisis sündinud ja kasvanud Pochiro on Bluesi 2013. aasta drafti 4. ringi valik, kes veetis eelmise hooaja ECHL-is. 44 mänguga jäi seal tema nimele üheksa väravat ja 26 punkti.

Ära antud drafti valik on tingimustega, mis seotud Jakupovi tootlikusega.


Jakupovit seostati selle nädala esimeses pooles veel tugevalt Chicago Blackhawksiga ja näis, et tehing ongi vaid vormistamise küsimus, kuid nähtavasti ei jõutud tema palgaosa säilitamise suhtes kokkuleppele. Blues võtab temaga kaasnevad 2.5 miljonit täielikult enda kanda.

Kommentaarid