Dan Boyle asub pensionipõlve nautima

Mitmed Tampa Bay Lightningu 2004. aastal klubi seni ainsa Stanley karikani aidanud mängijad on viimastel aastatel karjäärile joone alla tõmmanud ning nendega on nüüd liitunud Dan Boyle. 17 hooaega NHL-is mänginud kaitsja esindas kokku nelja erinevat meeskonda.

(foto: nypost.com)
"Poisikesena tahtsin saada võimaluse osaleda vaid ühes NHL-i mängus. Üle tuhande mängu hiljem näis see kogemus sürreaalsena," ütles Boyle täna San Jose Sharksi vahendusel lõpetamise kohta.

Kuus aastat San Joses veetnud Boyle on klubi ajaloo resulatiivseim kaitsja. Läbi aegade edetabelis on ta 605 silmaga kaitsjate seas 35. kohal. Neist 269 tulid Sharksi särgis. Boyle on ka üks vaid 30-st kaitsemehest, kes karjääri jooksul löönud kaasa rohkem kui tuhandes mängus ja kogunud üle 600 punkti. 2010. aastal olümpiakullani jõudnud kanadalane lõpetab pärast 1093 põhihooaja kohtumist.


Boyle jõudis Lightningust San Josesse 2008. aastal ning esindas viimased kaks hooaega New York Rangersit. Tema karjääri esimesed mängud olid hooajal 1998/99 Florida Panthersi särgis.

Juulis 40-aastaseks saanud mängumees lahkus areenilt pauguga, kui pärast eelmise hooaja viimast matši ühe ajakirjaniku läbi sõimas.

Kommentaarid