Oilers avas uue mänguhalli uhke võiduga

Vähemalt esimese mängu põhjal võib öelda, et Edmonton Oilersit on uues koduhallis Rogers Place'is saatmas palju parem õnn kui viimase kümnendi jooksul vanas kohas Rexall Place'is. Connor McDavid & Co alustas uut hooajaga provintsinaabri Calgary Flamesi vastu saadud ülekaaluga 7-4 võiduga.

(foto: Jason Franson/The Canadian Press)
Mängu otsustajaks oli just McDavid. Mulluse drafti avavalik murdis teise kolmandiku lõpuosas 3-3 viigiseisu ning tegi karistusviskega edu kaheväravaliseks.


Oilers tegi üliilusa avakolmandiku, kust võeti kaasa 3-1 edu, aga see läks käest, kui endale lasti vähemusest koguni kaks tükki panna. Flamesi aitasid mängu tagasi Troy Brouwer ja Michael Frolik. Esimene tähistas väravaga oma meeskonna särgis tehtud debüüti. Avakolmandikul sai samaga hakkama Alex Chiasson.

Brian Elliotti nõrk mäng ei lasknud aga Flamesil võidule konkureerida. Kontrollkohtumistes 53-st pealeviskest 51 tõrjunud puurilukk lasi nüüd kahest kaks ja lõpuks kuus tükki 27 pealeviskega.

"Tegu oli õhtuga, kus kõik, mis võis valesti mina, valesti ka läks. Sa ei taha sedasi hooaega alustada," rääkis Elliott pärast matši.

McDavidi kõrval olid Oilersi särgis resultatiivsed ka Patrick Maroon, Tyler Pitlick, Zach Kassian, Jordan Eberle ja oma NHL debüüdil täpne olnud Jesse Puljujärvi. Meeskonna värske kapten sai enda nimele ka ühe söödupunkti. Samuti palju kiitust peatreeneri Todd McLellani poolt.

"Ta oli Connor. Ta oli meie liider. Tal silmad põlesid," ütles McLellan.

Võimalik, et meeskonnale mõjus särtsuandvalt legendide poolne jää sisseõnnistamine.


Naabrid lähevad juba homme uuesti kokku. Siis mängitakse Calgarys.


Teised kohtumised

Chicago Blackhawks 2 - 5 St. Louis Blues (tipphetked)

Pealevisetega lõpuks 19-32 alla jäänud Blackhawks suutis mingil moel kohtumist kaks korda juhtida, ent oma mäng rikuti teise kolmandiku lõpuga ära. Pärast karjääri esimese värava skoorinud Ryan Hartmani kolli võeti lühikese aja jooksul kolm karistust ja pikalt mängiti 3 vs 5 olukorras. Blues sai kahe ülekaalu väravaga ette ning edasine oli vormistamise küsimus. Vladimir Tarasenko lõpetas 2+1'ga ning kolme punktiga mehed olid ka Kevin Shattenkirk ja Paul Stastny (mõlemad 1+2). Blackhawksi päeva võttis hästi kokku mängu lõpus tulnud omavärav.


San Jose Sharks 2 - 1 Los Angeles Kings (tipphetked)

Sharks kasvatas oma liiga parimat tähistava hooaja avamängude võiduseeria Logan Couture'i juhtimisel seitsme peale. Mulluste playoffide resultatiivseim mängija oli 1+1'ga osaline mõlemas oma meeskonna väravas. Kings ei suutnud võiduks mängida teisel minutil Tyler Toffoli ülekaalu väravaga tulnud eduseisu ja tagatipuks tegi Jonathan Quick end avakolmandiku lõpus katki.

Kommentaarid