Hooaja esimene välimäng lõppes Oilersi selge üleolekuga

Winnipeg Jetsist sai 22. erinev klubi, kes NHL-i põhiturniiri käigus mõnes välimängus osalenud, aga midagi meeldivat sellest kogemusest ei tulnud. 33 240 silmapaari ees kaotati Edmonton Oilersile 0-3. Paul Maurice'i meeskond jäi tänavu esimest korda nulli peale ning Oilers jõudis samal ajal aasta esimese puhta paberini.

(foto: Twitter @PR_NHL)
Kohtumine, mis algas planeeritust ligi kaks tundi hiljem, kuna päike peegeldas liialt eredalt jääle, otsustati ära teise kolmandiku teise poolega. Mängu algus oli päris kahvatu ja nii mindi sellele vastu väravateta viigiga. Seal kukkus välja nii, et Oilersi noore kaitsemehe Darnell Nurse'i päris rumal kepiga löömise eest tulnud karistus muutus järsku meisterplaani põhiosaks.

Karistuse käigus sai Mark Letestust välimängude ajaloo teine mees, kes vähemusest väravani jõudnud ning kahe minuti täis tiksudes karistuspingilt tõusnud Nurse ise tegi seisuks 2-0. Veidi vähem kui kolm minutit enne perioodi lõppu pani kolmanda Connor Hellebuycki poolt valvatud Jetsi väravasse veel ka Zack Kassian.

"Oleksime kindlasti tahtnud fännidele anda ühe põhjuse istekohalt tõusmiseks, aga kahjuks ei suutnud seda," tunnistas Maurice pärast mängu. "Tegu oli vägeva nädalaga, eriti Winnipegi linna jaoks. Mäng ise oli raske."

Cam Talbot lõpetas kaksikute sünniga alanud nädala karjääri 12. nullimänguga. Selleks oli vaja teha 31 tõrjet. Välimängudes on nüüd läbi aegade kokku olnud kolm nullimängu.


Eelmisel hooajal viimase nelja aasta parimana 12 mänguga viienda võiduni jõudnud Oilersil on tänavu selleks olnud vaja vaid kuute matši. Viimati alustati nii hoogsalt hooajal 1985/86, mil Wayne Gretzky 215 punktiga oma karjääri parima aasta tegi.

Teised kohtumised

New York Islanders 6 - 3 Minnesota Wild (tipphetked)

Islanders liikus viimases neljas mängus kolmanda võiduni John Tavarese toel. Meeskonna kapten lõpetas 2+1'ga. Wildi vedas kahe tabamusega Zach Parise ning kohtumine oli veel pärast kahte perioodi tasavägine, kuid 3-2 seisu pealt läks Islanders oma teed. Oma tabamustega 300 piiri ületanud Parise on läbi aegade kolmas Minnesotast sirgunud hokimees, kes sellega hakkama saanud.

New York Rangers 3 - 2 Arizona Coyotes (tipphetked)

Käimasoleva aastanumbri sees kodust eemal vaid viis korda võidutsenud koiotid on nüüd Madison Square Gardenis kaotanud kaheksa mängu järjest. Kaks korda õnnestus kaotusseisust kosuda, ent pisikeselt vigastuspausilt naasnud Dan Girardi viimase kolmandiku tabamusele vastust enam ei leitud.

Anaheim Ducks 4 - 2 Vancouver Canucks (tipphetked)

Ducks jõudis alles nüüd esimese kodumatšini ja seal kingiti fännidele tore elamus Ryan Getzlafi juhtimisel. Kapten oli kolme värava juures sööduandjaks. Seitsme söödupunktiga on ta nende osas ka hetkel liiga liider. Canucks jäi tänavu esimest korda täielikult punktideta.

Kommentaarid