Penguins alustas karika kaitsmist karistusvise seerias tulnud võiduga

Viimastel aastetel on tavaks saanud see, et Stanley karika hoidjad alustavad uut hooaega kaotusega, ent Pittsburgh Penguins suutis seda siiski vältida. Pärast varajast kaotusseisu võeti oma pikaajalise rivaali Washington Capitalsi vastu karistusvisete seerias võit.

(foto: Twitter @NHL)
Capitals tuli tänu T.J. Oshie'ile seeria avaringist 1-0 eduga välja, aga järgnevalt pani enne mängu võidubänneri uue nimega koduhalli PPG Paints Arena lae alla tõmmanud Penguins kolmest kolm. Võidu otsustanud tabamus, mille algselt kohtunikud maha magasid, tuli Phil Kesseli poolt.


3-2 skooriga lõppenud mängus läks esimene värav kirja juba avaminutil, mil Andre Burakovsky Capitalsi ette viis. Barry Trotzi meeskond sai edu päris pikalt nautida, kuna Penguins jõudis sihile alles teise perioodi keskel. Ülekaalus mängides suunas Patric Hörnqvist sisse Kris Letangi kauge pealeviske.

Enne kolmandiku lõppu oli ka teine Braden Holtby selja taga. Veidi üle minuti jäi mängida, kui Capitals kaitsetsoonist välja tulemisel lohakaks jäi ja litri ära kinkis. See jõudis Jevgeni Malkinini ning venelane 1 vs 1 duellis väravavahi vastu ei eksinud.

Capitalsi päästis lisaajale Burakovsky teine, mis sündis viimase perioodi 7. minutil. Rootslase mõlema tabamuse juures tegi elltöö kaasmaalane Nicklas Bäckström.

Lisaajal oli külalistel mitu suurepärast võimalust, mille hulgas ka üks lati kolistamine, aga Marc-Andre Fleury oli kõige otsustavamatel hetkedel postide vahel väga kindel. Tööpäev lõppes tal 39 tõrjega. Holtby lükkas kõrvale 28 üritust.


Mängupäeval selgus, et pikalt müügis olnud Penguins on nüüd turult maha võetud. Klubi president ja tegevdirektor David Morehouse ütles: "Uurisime mitmeid erinevaid variante, mille hulgas oli klubi täielik mahamüümine. Enam me seda ei kaalu."

Teised kohtumised

New York Rangers 5 - 3 New York Islanders (tipphetked)

Rangers sai pärast 9-aastast pausi esimest korda hooaja kodus avada. Viimase kolmandiku esimeste minutitega läks 2-0 edu käest, kuid 25 tõrjet teinud Henrik Lundqvist suutis siiski alates 2010. aastast Jaroslav Halaki vastu kestnud personaalse kaotuste jada lõpetada. Rootslane on nüüd ainus aktiivne puurilukk, kellel karjääri jooksul kolme erineva klubi vastu kirjas vähemalt 30 võitu (Islanders, Philadelphia Flyers, New Jersey Devils).

Columbus Blue Jackets 3 - 6 Boston Bruins (tipphetked)

Vigastuste kriisis oleva Bruinsi vedas pärast avakolmandiku 0-2 alla jäämist võidule Brad Marchand, kes sai hakkama oma karjääri teise viiepunktilise mänguga. Elu tema kõrval nautisid loomulikult ka kolmikukaaslased.


Buffalo Sabres 1 - 4 Montreal Canadiens (tipphetked)

Canadiens alustas hooaega võidukalt Carey Price'i asemel mänginud Al Montoya 30 tõrje ja Brendan Gallagheri kahe värava toel. Sabresil jäi korralikult tähistamata peamänedžeri Tim Murray uus leping. Enne mängu niigi vigastustega kimpus olnud meeskond jäi veel ilma Dmitri Kulikovist ja kaotas mängu käigus ka Evander Kane'i, kes veetis öö haiglas.


Tampa Bay Lightning 6 - 4 Detroit Red Wings (tipphetked)

Sel hooajal Gordie Howe'i mälestuseks särkide peal #9 kandev Red Wings sai matši Petr Mrazeki mitmete supertõrjete toel pikalt juhtida, aga viimasel perioodil jäädi teerulli alla. Lightning tegi seal neli oma kuuest väravast. Külalistele maksid kätte kaks karistust, mis tulid kuue väljakumängijaga mängimise eest. Jon Cooperi meeskond realiseeris mõlemad olukorrad väravaks. Ben Bishop haaras 4963 tõrjeni jõudmisega klubi rekordi enda nimele, kuigi lasi paar väga pehmet väravat. Red Wingsi viimane oli eriti kummaline.


Florida Panthers 2 - 1 (LA) New Jersey Devils (tipphetked)

Pantrid polnud alates 2013. aasta märtsist kodus ühtegi lisaaega võitnud. Nüüd saadi sellega hakkama tänu Aleksander Barkovi väravale. 23. hooaega alustanud Jaromir Jagriga on meeskonnad võitnud nüüd 16 hooaja avamatši, seal hulgas viimasest 12-st 11. Kodumeeskond tuli soojenduseks jääle erilistes särkides, millega mälestati eelmise kuu lõpus traagiliselt hukkunud Miami Marlinsi pesapallurit Jose Fernandezi


St. Louis Blues 3 - 2 Minnesota Wild (tipphetked)

Kummaline kirjutada, aga tõsi - Blues liikus võidule Nail Jakupovi juhtimisel. Vahetult enne hooaja algust hangitud ründaja jõudis uue klubi särgis esimese väravani ning sai samuti kirja ühe söödupunkti. Kohtumise vaid 21 pealeviskega lõpetanud Wild raiskas viis ülekaalu võimalust. Blues on alles 10. korda oma ajaloo jooksul hooaega järjestikuste võitudega alustanud. Ken Hitchcockiga oli see varem õnnestunud vaid kaks korda.

Winnipeg Jets 5 - 4 (LA) Carolina Hurricanes (tipphetked)

Hoki valud ja võlud. Hurricanes hoidis enne viimast 15 minutit 4-1 edu, aga see kadus kui tina tuhka. Uus kapten Blake Wheeler lõpetas matši 1+2'ga ning väravaautorite sekka mahutas end ka Patrik Laine. Tabamuse kõrvale läks ka üks söödupunkt ja nii on tänavuse drafti esimesed kaks ajaloo esimesed, kes mõlemad debüüdi vähemalt kahe silmaga lõpetanud.


Dallas Stars 4 - 2 Anaheim Ducks (tipphetked)

Stars võidutses vaatamata sellele, et pealevisete arvestuses jäädi alla 20-35. Seejuures oli avakolmandikul külaliste ülekaal tervelt 17-1! Randy Carlyle'i meeskond suutis Andrew Cogliano tabamustest kahel korral viigistada, ent rohkemaks rammu ei jagunud.

Kommentaarid