Radulov tõstis Canadiensi liiga liidriks

Suvel paljude küsimärkidega pärast neljaaastast pausi NHL-i saabunud Aleksandr Radulov on kiirelt asunud kõhklejaid vaigistama. Hooaja esimese kuue mänguga on kirjas viis punkti. Neist kolm tulid läinud ööl, mil 30-aastane venelane oli Philadelphia Flyersi vastu osaline kõigis oma meeskonna väravates.

(foto: Paul Chiasson/The Canadian Press)
Radulov kogus 1+2 mängus, mis otsustati viimasel kolmandikul. Pärast Shea Weberi ja Jakub Voraceki väravaid mindi sinna 1-1 viigiga. Perioodi jooksul suutis aga ainsana skoorida vaid kodus mänginud Canadiens. Brendan Gallagher suunas ülekaalus mängides sisse Radulovi võimsa pealeviske ning veidi rohkem kui minut enne lõppu sai venelane tühja võrku tehtud tabamusega oma hooaja teise värava.

Carey Price tegi oma 450. mängus kodumeeskonna väravasuul 31 tõrjet. Steve Mason jõudis teises puuri 30 tõrjeni.

"Tal oleks võinud täna ka gripp olla," ütles Flyersi kapten Calude Giroux pärast mängu hiljuti viirushaiguse kimbus olnud Price'i kohta. "Tema näol on tegu ühe parima väravavahiga. Tegime täna mitmeid häid asju. Nad said viimasel kolmandikul ülekaalu väravaga eduseisu, aga meeskonnana tegime väga hea välismängu."

Canadiens on jäänud ainsaks normaalajakaotuseta meeskonnaks ning neljamänguline võiduseeria on Michel Therrieni satsi kergitanud liiga liidriks. 11 punkti peal istuv meeskond on 23 tabamusega liiga resultatiivseim ja mitte ükski teine meeskond pole nende kümnest lasknud vähem väravaid.


Radulov jõudis viimati NHL-is kolme punktiga mänguni 2008. aasta jaanuaris.

Õhtu teises kohtumises üllatas Calgary Flames võõrsil Chicago Blackhawksi. Joel Quenneville'i meeskonnale sai järjekordselt saatuslikuks kehv vähemuses mängimine. Eelnevates kohtumistes 25 ülekaalu võimaluse juures vaid ühe väravani jõudnud Flames pani nüüd ühe matšiga kaks PP kolli. Resultatiivsed olid Sam Bennett ja Sean Monahan.

Blackhawks päästis endale viigi Patrick Kane'i ja Brian Campbelli tabamustega.

7 ringi peale veninud karistusvisete seerias skooris ainsana endine Blackhawksi mees Kris Versteeg.


Blackhawks on endale seitsme mänguga lasknud 24 väravat. Neist 14 on tulnud ülekaalust! Karistuste surmamise efektiivsus on harukordselt kehv 46.2%.

Kommentaarid