Jevgeni Kuznetsov olümpiast: "Me kõik lähme kohale."

Maailmakarikas on tänaseks ajalugu ja kõik hokisõbrad võivad hakata palvetama, et järgmist parimatest parimatega võistlust ei pea ootama neli aastat, mil kuuldavasti on kavas äsja lõppenud püha ürituse järgmine turniir. NHL-i mängijate osalemisega olümpiamängudel on endiselt segane seis, kuigi nende enda soovis ei maksa kahelda.

(foto: novacapsfans.com)
Aleksandr Ovetškin on järjekordselt häälekalt oma osalemissoovi väljendanud ja sama tegi maailmakarika lõpupäevadel ka klubi- ja koondisekaaslane Jevgeni Kuznetsov.

"Me kõik lähme kohale ega isegi mõtle sellele," ütles 24-aastane ründaja.

Võimalik, et antud lause kehtis vaid venelaste kohta, kuid äkki peeti silmas siiski kõiki mängijaid.

Lõppeval nädalal on seoses OM-iga tulnud palju vastakat informatsiooni. Rahvusvahelise jäähokiliidu president Rene Fasel rõõmustas kõiki, kui märkis, et võrreldes kevadise seisuga, mil NHL-i mängijate osalemise tõenäosust hindas ta 40%-ga, on seis tervelt kümne protsendi võrra paranenud. Ehk 50-50.

NHL-i asekomissar Bill Daly teatas aga selle peale, et pikalt pole tegelikult teemat arutatud ja õhus on variant, et 2018. mängud Pyeongchangis jäävad vahele, kuid 2022 Pekingis ollakse uuesti kohal.

Seejuures märkis Daly huvitavalt Ovetškini sõnavõttude kohta, et mängijate olümpiale laskmine peaks jääma iga meeskonna enda otsustada. Washington Capitalsi kaptenil eeldatavasti loa saamisega probleeme ei teki, kuna klubi omanik Ted Leonsis oli juba enne 2014. aasta mänge valmis ta liiga nõusolekuta OM-ile laskma.

Mis juhtub siis, kui paljud bossid on Leonsisega sarnaselt valmis mängijaid eelnevate teenete eest loa andmisega premeerima? Peamine negatiivne külg, miks mängijaid olümpiale ei soovita lasta on see, et kaheks nädalaks tuleb panna neljamiljardiline äri kinni. Aga mis sellest ärist järgi jääb, kui suurimaid tähti mängimas pole? Kas seda on siis üldse mõttekas töös hoida?

Räägitud on, et kõik peaks selge olema 31. detsembriks. Kuid seda ei maksa vast liiga tõsiselt võtta. Kui Sotši mängud olid mängitud, siis pidi otsus järgmise olümpia kohta tulema järgnenud suvel.

Kommentaarid