Joe Louis Arena viimane aasta algas kodumeeskonna suure võiduga

Uut hooaega võõrsil kahe kaotusega alustanud Detroit Red Wings oli teise nädala alguseks kodus ning korjas Ottawa Senatorsi vastu ka ilusa skooriga esimese võidu. Red Wings kasutab sel hooajal viimast korda kodumängudeks Joe Louis Arenat, kus alates aastast 1979 on mängitud.

(foto: scoopnest.com)
5-1 võidumängus tegid punasärkide eest skoori vaid kaks meest. Mike Green jõudis oma karjääri esimese kübaratrikini ja Darren Helm oli täpne kaks korda. 31 tõrjega lõpetanud Petr Mrazeki nullimäng rikuti teisel kolmandikul, mil Ryan Dzingel vähemuses olles sihile jõudis.

"Kuna see oli Joe viimane avamäng, siis oli rohkem playoffide hõngu õhus. Tundsime kohe esimesel lahtiviskel seda energiat. Energia osas on see uskumatu hoone ja olen kindel, et saame sellest jõudu juurde," rääkis Red Wingsi peatreener Jeff Blashill pärast kohtumist.


Red Wings sai juba üsna varakult mängu ümbritsevat melu hakata jälgima, kuna avakolmandikuga oli käes 3-0 edu. Seejuures jäädigi pärast esimest 20 minutit selgelt passiivsemaks, kui esimese perioodi 13 pealeviskele tuli otsa veel vaid 12.

Muu hulgas meenutati ka suvel lahkunud Gordie Howe'i, kelle mälestuseks Joe väljakul ka väravate taga #9 ilutseb.


Howe ise Joe Louis Arenal mängijana kordagi jääle ei saanud. Hall oli tema Red Wingsist lahkumise ajal veel kerkimata. Aastatel 1927-1979 mängis Red Wings Detroit Olympia nimelises kohas. Järgmiseks pesitsuspaigaks on Little Caesars Arena. Nii on Madison Square Garden jäämas ainaks NHL-i mängupaigaks, millel pole nimisponsorit.

Just Madison Square Gardenis on kolmapäeval ka Red Wingsi järgmine matš. Seejärel tulevad taas kolm järjest kodus.


Green on esimene Red Wingsi kübaratrikikangelasest kaitsja pärast 2010. aastat ja Nicklas Lidströmi. Kokku on klubi ajaloos kolme väravaga kaitsemehi olnud kuus.

Teised kohtumised

New York Rangers 7 - 4 San Jose Sharks (tipphetked)

Rangersil on pärast 26-aastast pausi esimene mängija, kes hooaega alustanud kolme järjestikuse mitmepunktilise esitusega. 1+1'ga sai selleks Chris Kreider, kellel oli sama kirjas ka mõlemast eelmisest matšist. Meeskonna resultatiivseim oli 1+2'ga Mats Zuccarello ning väravaautorite sekka mahutas end esmakordselt ka Jimmy Vesey. Sharksi ridades paugutas Brent Burns 2+1 ja Joe Pavelski läks õhtule 1+3'ga, kuid väravasuul ebaõnnestus Martin Jones täielikult (tõrjed 81.5%).

Pittsburgh Penguins 3 - 4 (LA) Colorado Avalanche (tipphetked)

Penguins ei suutnud võiduks mängida 2-0 eduseisu, mis avakolmandiku esimese poolega tuli. Külalised viigistasid kolmandiku teise osaga ja said lõpuks lisaajal võidu tänu kaptenile Gabriel Landeskogile, kes ka meeskonna lisaminutitele aitas. Avalanche'i esimene tuli Jarome Iginlalt, kellel nüüd koos 612 kolli.

Winnipeg Jets 1 - 4 Boston Bruins (tipphetked)

Hooaja avamängus Bryan Little'i teadmata ajaks kaotanud Jets pääses kapteni, endise Bruinsi mehe Blake Wheeleri tabamusest kohtumist juhtima, aga selget pealevisete ülekaalu 35-25 ei suudetud võiduks mängida. Suuresti tänu hambutule ülekaalule. Kirja läks viiest null ja kogu hooaja peale on nüüd pandud vaid 13-st üks.

Kommentaarid