Lightning sai Kutšerovilt allkirja kätte

Johnny Gaudreau järel on vahetult enne hooaja algust klubiga uue lepingu osas kokkuleppele jõudnud ka Nikita Kutšerov. 23-aastane venelane tegi Tampa Bay Lightninguga kolmeaastase kontrahti, mille koguväärtuseks 14.3 miljonit dollarit.

(foto: tampabay.com)
Vaatamata meeskonna mulluse hooaja resultatiivseima mängija staatusele jääb Kutšerov keskmise palga (4.766 miljonit) osas klubi ründajate seas alles 4. kohale. Lightningul ei olnud lihtsalt piisavalt palju vabu vahendeid, et venelast vääriliselt tasustada. Kolmeaastane tehing on sild-leping, mis peaks 2011. aasta drafti 2. ringi valikule selle lõpus tooma suure palgapäeva.

Kutšerov oli eelmisel hooajal meeskonna parim nii väravate (30), söötude (36) kui punktide (66) osas. Kõik näitajad on ka tema kolmeaastase karjääri parimad. Samuti säras ta playoffides, kus jõudis 17 mänguga 11 värava ja 19 punktini.


Maikopis sündinud mängumees on seni kokku 211 põhihooaja mänguga kirja saanud 67 väravat ja 148 punkti.

Kutšerovi pikenduse järgselt on klubil palgafondis vaba ruumi veidi alla 800 000. Peamänedžer Steve Yzerman suutis imekombel jätta kokku meeskonna, mis viimasel paaril hooajal olnud karikavõidule väga lähedal.

Kommentaarid