Blue Jackets jõudis esimese võiduni

Eelmist hooaega kaheksa järjestikuse kaotuse ja treenerivahetusega alustanud Columbus Blue Jackets oli vaikselt sama suunas liikumas ka tänavu. Kaotati mõlemad oma esimesed mängud. Küll on aga nüüd esimene võit käes. Viimase meeskonnana saadi punn pealt ära Chicago Blackhawksi vastu.

(foto: featuredsport.com)
Blackhawksil jätkus kohutav seeria, mille käigus on endale senise viie mängu jooksul kõigis lastud vähemalt üks ülekaalu värav. Seekord läks lausa nii halvasti ei ühtegi karistust ei õnnestunudki surmata. Sinijakid panid kodupubliku ees kahest kaks. Joel Quenneville'i meeskond on vähemuses 42.1%-ga ülekaalukalt liiga halvim.

Esimese PP väravaga pani avakolmandiku keskel vankri veerema Zach Werenski. 19-aastane kaitsemees kerkis läbi aegade esimeseks Blue Jacketsi mängijaks, kes kõigis karjääri esimeses kolmes kohtumises vähemalt ühe punktini jõudnud. Lisaks on ta alates hooajast 1987/88 kogu liiga peale alles kolmas teismelisest kaitsja, kes esimese kolme mängu jooksul kaks korda skoorinud. Kokku on tal kirjas neli silma.

Neljas läks kirja Blue Jacketsi teise värava juures, mille toimetas ülekaalus teise kolmandiku alguses Corey Crawfordi selja taha Nick Foligno. Kapten skooris ülimagusal ajal, kuna vaid paar minutit varem jõudis avakolmandikul pealevisetega 10-17 alla jäänud Blackhawks viigini. 21-aastane Tyler Motte sai karjääri viiendas mängus kirja esimese värava.

Vaatamata vaid seitsmele pealeviskele said sinijakid teisel kolmandikul ka juba kolmanda Crawfordist mööda, kui täpne oli William Karlsson. Blackhawksil jäi realiseerimata 13-7 pealevisete ülekaal.

Viimasel perioodil said Quenneville'i hoolealused enda nimele 11 üritust ja kodumeeskonnale jäeti vaid neli, aga vaatamata Richard Paniki üsna varajasele väravale jäi tagasitulek siiski vormistamata.

"Meile annab enesekindlust see, et võitlesime hästi päris hea meeskonna vastu, kes meid mängu teise poole jooksul kõvasti surus, nägime kuidas väravavaht hästi esines ja meid mängus hoidis. Peame nii jätkama," sõnas Blue Jacketsi peatreener John Tortorella pärast hooaja esimest võitu.

Tortorella meeskonna triumfi teeb veelgi muljetavaldamaks see, et üsna varakult juba jäädi vigastuse tõttu ilma Ryan Murrayst ja enamus kohtumisest tuli viie kaitsjaga mängida.


Mõlemad meeskonnad on täna uuesti jääl. Blackhawks võtab kodus vastu Toronto Maple Leafsi ja Blue Jackets läheb Dallas Starsile külla.

Teised kohtumised

New York Islanders 3 - 2 Arizona Coyotes (tipphetked)

Mängus, kus esimest korda vennad Strome'id kohtusid, polnud nooremal vennal Dylanil ja Coyotesil probleeme avakolmandikul 0-2 kaotusseisu kustutamisega, kuid Johnny Boychuki vähemusest tulnud värav jättis kõik punktid siiski kodumeeskonnale. Vanem Strome Ryan tähistas vennaga kohtumist ka väravaga.

Detroit Red Wings 5 - 3 Nashville Predators (tipphetked)

Aastat kahe päris kohutava kaotusega alustanud Red Wings on järsku võitnud kolm mängu järjest. Predators on samas pärast võiduga alustamist kaotanud kolm järjest. Kohtumise kaheksast väravast viis tulid ülekaalust. Mitmed Predatorsi mängijad olid haigusega kimpus ja osad lahkusid ka selle tõttu mängust.

Kommentaarid