McDavid vedas Oilersi järjekordse võiduni

Hooaja avamängus kolme punktiga säranud Connor McDavid sai samaga hakkama ka aasta teises kohtumises. Ühtlasi püstitas #97 sellega uue NHL-i rekordi. Temast sai liiga ajaloos esimene teismeline, kes hooaja kahe järjestikuse kolmepunktilise esitusega avanud.

(foto: scoopnest.com)
19-aastane ründaja vedas omasid Calgary Flamesi vastu 1+2'ga, tehes väga olulisel hetkel enda värava. Flamesi noor täht Sean Monahan viis meeskonna juba teise minuti alguses juhtima, kuid McDavidi suurepärane läbimurre mõned minutid hiljem ei lasknud külalistel suurde auku vajuda.

"Me hakkame temast kogu aasta ja mitmeid aastaid rääkima," märkis oma noore kapteni kohta Oilersi peatreener Todd McLellan. "Sul võib olla mänguplaan, aga temal on võrreldamatud oskused."

Pealevisete osas 35-29 peale jäänud Flames tuli avakolmandikust tänu Michael Froliku väravale eduseisuga välja, aga siis oli aeg McDavidi kolmikul ülekaalus lammutada. Jordan Eberle viigistas teisel perioodil ning Leon Draisaitl viis külalised viimase kolmandiku alguses ette.

Söödupunktide toel kerkis McDavid Oilersi ajaloo esimeseks mängijaks, kes hooaega kahe kolmepunktilise esitusega alustanud.

"Ta on fenomenaalne," ütles Draisaitl oma meeskonnakaaslase kohta. "Ta suudab iga vahetuse käigus midagi luua, tekitades isegi tühja koha pealt kõrgeklassilisi võimalusi. Ta on väga eriline."

Draisaitli tabamusele järgnes peagi ka Mark Letestu vähemusest tulnud värav ning olgugi, et Jyrki Jokipakka avakolmandikul 24 pealeviskega klubi rekordist ühe kaugusele jäänud Flamesile veel lootust andis, siis naabrile tuli ikkagi kahe päeva jooksul teist korda alla vanduda. 1:20 enne lõppu pani veel Draisaitl tühja väravasse oma teise.


Alberta provintsi järgmised lahingud on kavas jaanuaris, mil peetakse omavahelised viimased kaks matši.

Teised kohtumised

Nashville Predators 3 - 2 Chicago Blackhawks (tipphetked)

Blackhawks lasi teist mängu järjest endale kolm ülekaalu kolli ning Ryan Johansen oli kolme sööduga nende kõigi juures osaline. Esimese juures aitas ta P.K. Subbani uue klubi särgis põhihooaja debüütmängus väravani. Blackhawks juhtis matši kaks korda, kui sai väravad päris ootamatutelt meestelt - Marcus Krüger lõpetas 47-mängulise põua ja Niklas Hjalmarsson naases mängukeelust resultatiivselt.

Los Angeles Kings 2 - 4 Philadelphia Flyers (tipphetked)

Kings pidas oma hooaja esimese kodumängu täpselt 49 aastat pärast oma üldse esimest ja seda sama vastasega. Isegi tablool olid lõpuks tuttavad numbrid, kuigi 4-2 võidu asemel tuli seekord sama skooriga kaotus. Külalised tegid kõik oma väravad teisel kolmandikul. Neist pooled läksid Sean Couturier'i nimele. Flyers polnud alates 2011. aastast hooaja avamängu võitnud.

Kommentaarid