ROK ootab 15. jaanuariks NHL-i otsust

Rahvusvaheline Olümpiakomitee (ROK) ja NHL peavad kolme kuuga jõudma kokkuleppele, selles kas hokisõbrad näevad 2018. aasta OM-il parimatest parimate osalusel turniiri või mitte. ROK-i tegevdirektor Christophe Dubi on teatanud, et otsust oodatakse 15. jaanuariks.

(foto: cbssports.com)
NHL-i mängijate osalemine Lõuna-Koreas, Pyeongchangis on sattunud suure kahtluse alla, kuna erinevalt varasematest olümpiatest keeldub ROK katmast kindlustus- ja reisikulusid. Kuigi koostöös Rahvusvahelise Jäähokiliiduga (IIHF) loodetakse siiski lahendus leida.

"Me soovime kahtlamata seda, et kaasa lööksid parimad sportlased. On julgustav, et NHL tuleb Pyeongchangi ja eriti Gangneungi (lõunarannikul asuv linn, kuhu ehitatakse hokihalli) inspekteerima," rääkis Dubi sel nädalal. "Lõpliku osalemisotsuse tegemiseks on paika pandud 15. jaanuar. Seniks on kõigi osapoolte töö kindlustada see, et mängud toimuvad parimate osavõtul ja see kehtib nii Pyeongchangi kui Pekingi kohta."

Samal ajal on olümpiaga seoses Washington Capitalsi omanik Ted Leonsis uuesti kinnitanud seda, et Aleksandr Ovetškinile ta kindlasti kätt ette ei pane. "Teen alati seda, mis on Alexi parimates huvides ja ütlesin seda juba kümme aastat tagasi. Kui Alex Ovetškin ütleb, et tema jaoks on väga oluline minna oma riiki esindama, siis ma toetan teda. Mis võib halvimal juhul juhtuda? Saame trahvi või midagi. Loodetavasti ei jõua me selleni. Ent pean oma kaptenit toetama ja teen seda."

Kommentaarid