Aleš Hemsky jaoks võib põhiturniir läbi olla

Mullu liiga kõige resultatiivsemaks meeskonnaks kujunenud Dallas Stars on uue hooaja esimese kuu järel hoopiski tabeli teise otsa sattunud. Põhjuseks vigastused. Nüüd on selgunud ka, et Aleš Hemsky jaoks võib üldse põhiturniir läbi olla.

(foto: si.com)
Hemsky naases maailmakarikalt puusatraumaga ning jõudis NHL-i jääl käia vaid ühes mängus. See oli üleeelmisel nädalavahetusel Columbus Blue Jacketsi vastu. Näis, et 33-aastane tšehh on mänguvormi taastamas, aga nüüd teatas Starsi peamänedžer Jim Nill, et operatsiooni järgselt ootab Hemskyt 5-6-kuuline vigastuspaus.

Starsi 2.25-st väravast mängu kohta on seni halvemad vaid kaks konkurenti. Vigastatud ründajate hulgas on hetkel lisaks Hemskyle Patrick Sharp, kes osalenud vaid neljas mängus ja Cody Eakin ning Mattias Janmark, kes mõlemad juba enne hooaja algust endale liiga tegid. Põlvevigastusega kimpus oleva rootslase pausi pikkuseks on samuti prognoositud 5-6 kuud.

Vahepeal puudus paarist kohtumisest ka Jason Spezza ning vaid kolmes matšis on osalenud Jiri Hudler. Mõlemad olid nädalavahetusel Minnesota Wildi vastu peetud mängus jääl tagasi. Vaadates aga Dallases valitsevat traumade pisikut, siis on võimalik, et peagi täituvad laatsaretis vabaks jäänud kohad teiste nägudega.

Seni kaheksast mängust vaid kolm võitnud meeskonna jaoks on lisaks uimasele rünnakule probleeme valmistamas ka kehv kaitse. Endale on keskmiselt lastud 3.25 väravat ja vaid kuuel meeskonnal on lood veel hapumad olnud.

Kommentaarid