Flamesil on uue peatreeneri all kohanemisraskused

Calgary Flames lasi endale eelmisel hooajal kogu liiga peale kõige rohkem väravaid (257) ja kaitse korrastamine oli üks uue peatreeneri Glen Gulutzani esmaseid tööülesandeid. Pärast uue hooaja esimesi mänge peab aga tõdema, et see pole õnnestunud.

(foto: newsreportcenter.com)
Flames on nelja mänguga lasknud 16 väravat. Kirjas on kolm kaotus ja üks napp, lisaajal tulnud võit.

"Oleme palju uusi asju õppinud," märkis Gulutzan nädala alguses. "Teeme mitmeid asju teisiti. Oma plaani peab ju uskuma. Peab sellesse uskuma ja selle juurutamise protsessi läbima. See on meie jaoks väga tähtis. Alustame uuesti otsast. Meil pole kolme või nelja treeninglaagri jagu luksust selja taga."

Ise seni 12 väravat skoorinud meeskond on hetkel üle elamas kohanemisraskuseid. Aga see on ka loomulik.

"Arvan, et kõik, kes hokiga kursis on, teavad et uue treeneri ja süsteemidega kaasneb kohanemisperiood," mainis väravavaht Chad Johnson, kes 18 tõrjega meeskonna teisipäeval Buffalo Sabresi vastu esimese võiduni aitas. "Sooviksime kõik alustada tugevalt ja olla nagu Chicago Blackhawks või LA Kings, aga nemad on 5-6 aastat koos olnud sama treeneri ja süsteemidega. Kehtib kohanemisperiood, eriti meie jaoks. Kõik peavad olema kannatlikud."

Kuigi kaitse lekib endiselt on siiski Gulutzani juhendamisel tehtud ka mõned suured edusammud. Näiteks on ise sooritatud ja endale lastud pealevisete suhe +6.5, millest seni paremad vaid kolm konkurenti. Hooaeg on küll alles väga varajases faasis, ent kahtlemata on see märkimisväärne.

Kui nüüd veel vaid tõrjeprotsendi üle 90ne saaks venitatud. Johnson ja Brian Elliott on seni tõrjunud vaid 85.3%-ga, millest halvemad ainult Philadelphia Flyersi puurilukud (85.2%).

Gulutzani meeskond kohtub täna kodus Carolina Hurricanesiga, kes tõrjete efektiivsuse osas täpselt nende ees (85.9%).

Kommentaarid