Rangers mängis endale raskest seisust suure võidu välja

New York Rangersit pidi kolmapäeval ootama ees kerge õhtupoolik, kui Madison Square Gardenit väisas mõlemast põhiväravavahist ilmaolev Boston Bruins. Kuid vähemalt alguses oli kõik vastupidi. Alain Vigneault meeskond alustas kehvalt ja jäi 0-2 kaotusseisu, ent lõpuks teeniti siiski endale suur võit numbritega 5-2.

(foto: Julie Jacobson/AP)
Bruins andis karjääri esimese stardi 24-aastasele Zane McIntyre'ile, kes pärast teisipäevast vahetusest tehtud debüüti oli NHL-is jääl üldse alles teist korda. Kõik algas ka nii tema kui meeskonna jaoks imeliselt, kui David Pastrnak juba kümne sekundiga Bruinsi ette viis ja 23-aastane Austin Czarnik karjääri esimese tabamusega eduseisu duubeldas. Kuid Vigneualt tegi nähtavasti oma meestele esimese pausi ajal korraliku peapesu.

Teist mängu järjest Chris Kreiderita tegutsenud Rangers oli vaheajalt tulles selgelt teravamas hoos ning teise kolmandiku lõpuks juba ka juhtimas. Rick Nash algatas perioodi keskel ülekaalu väravaga tagasituleku ning Kevin Hayes ja Brandon Pirri, kes samuti ülekaalust täpne oli, sikutasid kodumeeskonna 3-2 ette.

"Nägime kõvasti vaeva ja meelitasime rohkelt karistusi välja," muljetas suvel vabaagendina New Yorki jõudnud Pirri pärast mängu. "Kui sa saad nii palju ülekaalu võimalusi, siis pead need ära kasutama. See annab rohkelt hoogu juurde, isegi kui sa ei skoori, kuid tekitad võimalusi. Keskendume alati sellele ja edasi laseme oskuslikusel asja ära otsustada."

Bruins oli mängu jooksul kuus korda vähemuses. Neist neli juhtu olid teisel kolmandikul. Külaliste meelehärmiks sattus Rangers vähemusse vaid korra.

Kohtumine otsustati lõplikult ära viimase kolmandiku alguses, kui Pirri sai enda teise värava ning täpne oli ka Jimmy Vesey.

Kollanokast puurivahi vastu saadi viis väravat 31 pealeviskega. Henrik Lundqvist lõpetas 27 tõrjega.


Bruins on pärast 2010/11 hooaja New York Islandersit esimene meeskond, kes neljas järjestikuses kohtumises kasutanud nelja erinevat väravavahti.

Teised kohtumised

New York Islanders 2 - 3 Montreal Canadiens (tipphetked)

Canadiensil läks kaks korda eduseis käest, kuid hiline Shea Weberi ülekaalu koll kindlustas selle, et meeskonnast saaks liiga ajaloos kolmas, kes kolmel järjestikusel hooajal võitnud vähemalt kuus esimesest seitsmest mängust. Väga ilusa esitusega sai oma endise koduklubi vastu hakkama Al Montoya, kes tegi 26-st tõrjest 14 viimasel kolmandikul.


Edmonton Oilers 4 - 1 Washington Capitals (tipphetked)

Benoit Poulioti kahe värava toel hooaja kuuenda võidu saanud Oilers on teinud viimase 30 aasta parima alguse. Capitals, kes Cam Talboti teise järjestikuse nullimängu viimase kolmandiku alguses rikkus, on kaotanud kaks kohtumist järjest normaalajaga. Seda ei juhtunud mullu kogu põhiturniiri käigus.

Anaheim Ducks 6 - 1 Nashville Predators (tipphetked)

Üsna hilisel hetkel jäi Ryan Getzlaf kohtumisest eemale, aga partidel polnudki oma kaptenit ülekaalukaks võiduks vaja. Vaid seitse väljakumängijat jäid punktideta ning esimest korda oma ajaloo jooksul tegi meeskond ühes kohtumises kolm ülekaalu kolli ja kaks vähemustest tulnud väravat. Kahe tabamuse autor oli Jakob Silfverberg.

Kommentaarid