Oilers tegi McDavidist NHL-i ajaloo noorima kapteni

Taas on veidi NHL-i ajalugu tehtud. Eelmise hooaja alguses kaptenita jäänud Edmonton Oilers on oodatult teinud Connor McDavidist liiga ajaloo noorima C-tähe kanda. 19 aasta ja 266 päeva vanuselt võtab McDavid selle au üle Colorado Avalanche'i Gabriel Landeskogilt, kes 2012. aastal 20 päeva vanemana ametisse määrati.

(foto: todaysslapshot.com)
McDavid on Oilers ajaloo 15. kapten. Üks tema eelkäijatest, Wayne Gretzky isiklikult, nimetas teda hiljuti väga heaks kapteni kandidaadiks. Mulluse drafti avavaliku liidriomadusi on kiitnud ka mitmed meeskonnakaaslased. Teiste seas ka nüüdseks klubist lahkunud Taylor Hall, kes märkis eelmise hooaja lõpus: "Aasta lõpuks oli ta jääl liidriks."

Väljakul liidrina tegutsemine on meeskonna parimalt mängijalt igati oodatav. Aga kas ta ka riietusruumis selle rolliga toime tuleb? Seal hakkab McDavid abi saama kogenumatelt kaaslastelt Milan Lucicilt, Jordan Eberlelt ja Ryan Nugent-Hopkinsilt, kes kõik nimetatud asekapteniteks.


Oilersi eelmine kapten Andrew Ference on endiselt klubi palgal, kuid 37-aastane kaitsemees vihjas hiljuti sellele, et tema mängijakarjäär on läbi.

Kommentaarid