Mitmed mängijad vahetasid vahetult enne hooaja algust klubi

Eile kukkus kell seoses hooaja avamängu koosseisu avaldamisega ja kuna sats peab mahtuma palgalimiidi sisse, siis pidid mitmed mängijad viimasel hetkel klubi vahetama. Suur punt liikus AHL-i, kuid mitmed waive'itud mängijad said endale ka täiesti uue klubi.

(foto: fulltilthockeynetwork.com)
Suurimaks üllatuseks oli Winnipeg Jetsi otsus loobuda Ondrej Paveleci teenetest. 19.5-miljonilise lepingu viimast aastat alustav tšehh saab AHL-is olema ülekaalukalt enimteenivaks mängijaks. Ükski konkurent teda endale ei haaranud, kuigi nii mõnelgi, näiteks San Jose Sharksil, oleks vaja teist puurilukku.

Parem saatus oli teisel väravavahil Mike Condonil. Eelmisel hooajal 55 mängus Montreal Canadiensi esindanud mees jätkab Pittsburgh Penguinsis. Karikakaitsjal oli Matt Murray vigastuse tõttu vaja Marc-Andre Fleuryle kogenud asendajat.

Üllatav samm oli ka New York Islandersi otsus loobuda P.A. Parenteaust. Mõned aastad tagasi just New Yorgis mängides oma karjääri parimad hooajad teinud ründajaga tehti suvel aastane leping ning teda nähti John Tavarese parema käe mehena, ent nüüd jätkab ta hoopis New Jerseys.

Nimekamatest ründajatest vahetas klubi ka Teemu Pulkkinen. Karjääri jooksul AHL-is kõvasti lammutanud soomlane jõudis mullu Detroit Red Wingsi särgis 36 mänguga 12 punktini (6+6) ja suvel teenis ta aastase lepingupikenduse, kuid 23-mehelisse koosseisu temale siiski kohta ei leidunud. Edaspidi kannab ta Minnesota Wildi särki.

Red Wingsil olid suured probleemid palgalimiidi sisse mahtumisega ja nii läks käest ka teine AHL-is täitsa korralikku taset näidanud ründaja Martin Frk. 23-aastane tšehh jätkab Carolina Hurricanesis, kes korjas endale ka Arizona Coyotesist minema löödud kaitsja Klas Dahlbecki. Rootslane puudus eelmisel hooajal vaid 11-st kohtumisest.

Edurivimeestest vahetas klubi ka Seth Griffith, kes üleeelmisel hooajal NHL-is 30 mängus kogutud 10 silmaga (6+4) üsna edukalt debüteeris. 23-aastane mängumees oli mullu AHL-is täiesti omaette klassist mees, kogudes 57 mänguga 77 punkti (24+53). Boston Bruinsi asemel on tema koduklubiks nüüd Toronto Maple Leafs.

Klubivahetuseks võib nimetada ka Kris Versteegi liitumist Calgary Flamesiga. Hooaega Šveitsis alustama pidanud, aga seejärel uuesti vabaagendiks saanud ründaja veetis treeninglaagri Edmonton Oilersi juures. Edmontonist tuli ka lepingupakkumine, kuid otsus langes hoopis teise Alberta provintsi meeskonna kasuks.

Kommentaarid