Mitmeid kordi karistustest pääsenud Gudas sai lõpuks kuuemängulise laksu

Igal oinal on oma mihklipäev ja see on nüüd saabunud ka Radko Gudase jaoks. Karmi mängustiiliga Philadelphia Flyersi kaitsja on korduvalt kaheldavate võtetega mängukeelu piiri peal mänginud ja enamjaolt neist pääsenud, aga nüüd on talle määratud kuuemänguline karistus.

(foto: usatoday.com)
26-aastane tšehh jääb jalga puhkama meeskonna viimases kontrollkohtumises tehtud sigaduse tõttu. Seal lõpetas ta räpase võttega Boston Bruinsi Austin Czarniku mängu. Noorel ründajal diagnoositi pärast juhtunut peapõrutus.


Mängukeelu haisu oli korralikult üleval ka meeskonna eelviimases hooajaeelses mängus, kus Gudas murdis Jimmy Vesey maha. Siis sai ta veel andeks, aga kiirelt tulnud uus intsident muidugi enam teist võimalust ei jätnud.


Suvel Flyersiga neljaaastase pikenduse teinud kaitsemees tegutses mängukeelu piiri peal ka praktiliselt kogu eelmise hooaja vältel. Pihtide vahele võeti ta aga vaid korra.

Gudase karistus jätab Flyersi päris halba olukorda. Nädalavahetusel teatas klubi, et Michael Del Zotto on järjekordselt vigane. Seekordne paus jääb 4-5 nädala pikkuseks. See tähendab, et meeskond peab hooaega alustama kahe põhikaitsjata. Lisaks on juba eelmise hooaja lõpust mängukeelu all ründaja Brayden Schenn.

Kommentaarid