Viis asja, mida hokivõhik peaks NHL-ist teadma

Vaid üks öö on jäänud uue NHL-i hooaja alguseni magada. 30 meeskonda (kes tõsiselt, kes vähem tõsisemalt) alustavad teekonda Stanley karikani, mis anti esimest korda välja juba 19. sajandil. Järgnevalt on üles märgitud viis asja, mida üks hokivõhik peaks enne uue hooaja algust NHL-ist teadma.

(foto: myfox8.com)
1. Pittsburgh Penguins on karikakaitsja

Stanley karikas läks eelmisel hooajal pärast 7-aastast pausi Pittsburghi. Klubi sai oma ajaloo neljanda triumfi pärast kehva hooaja algust, mil isegi maailma parim hokimees Sidney Crosby kahvatuks jäi. Pärast peatreenerivahetust löödi aga kõik pahviks ning karikani kulgemist ei häirinud isegi esiväravavahi Marc-Andre Fleury vigastus.

2. Algab juubelihooaeg

NHL-is algab 100. hooaeg. Kuigi mängitud on vaid 99 hooaega, sest 2004/05 jäi tööseisaku tõttu ära. Aasta peale on planeeritud mitmeid erilisi sündmusi. Nende seas neli mängu välitingimustest. Neist esimene juba 23. oktoobril Winnipeg Jetsi ja Edmonton Oilersi vahel. Esimene põhiturniiri raames peetud välitingimustes kohtumine toimus 2003. aastal.

3. Leo Komarov on põhimõtteliselt veel rohkem eestlane

Narvas sündinud Leo Komarov on esimene Eestis sündinud mängija, kes NHL-is väljakule pääsenud. Eelmisel hooajal osales ta ka Tähtede mängus. Leo lõpetas sel sügisel pärast maailmakarikat Soome koondise esindamise ja nii võib naljaga pooleks öelda, et ta on nüüd põhimõtteliselt veel rohkem eestlane.

Jäähokis on kenaks kombeks rõhutada mängija sünnikohta ja mängumeeste tutvustamisel märgitakse alati ära see, et Leo on pärit Eestist. Oleks muidugi veel toredam, kui NHL-is läheks jääle mõni Paidest pärit Tõnu või Jüri, aga usutavasti pole ka need ajad enam kaugel. Nüüd ongi käes õige aeg hakata end kurssi viima sellega, mis liigas toimub. Siis saab hiljem naabri-Jaaniga asjatundlikult kõike arutada.

4. Mänge on väga lihtne jälgida

Suurt austust väärivad kõik 30+ vanuses hokisõbrad, kes sündinud ja sirgunud praeguse maailmaga võrreldes hoopis teisel ajal, mil kõik ei olnud lihtsalt paari hiireklõpsu kaugusel. Tänapäeval on kõik väga kergeks tehtud.

NHL-i mänge saab Eestis telerist jälgida Setanta Sportsi vahendusel, mis saadaval erinevate teenusepakkujate poolt. Lisaks on võimalik mängudele kaasa elada ka netiülekannete kaudu. Guugeldamise märksõnadeks on reddit, NHL ja streams. Nende jaoks, kellel südametunnistus illegaalset striimi vaadata ei luba, on heaks uudiseks see, et kihlveokontor bet365 näitab kõiki kohtumisi ja kuna neil on plaanis peagi ametlikult Eesti turule siseneda, siis pole ka ligipääs lehele varsti enam raskendatud.

5. Jäähokist on kerge vaimustuda

Siinkirjutaja näol on tegu aktiivse jalgpallisõbra ja endise korvpallihulluga, kes tunneb nägude järgi ära enamvähem kõik 90ndate lõpus (Mürka ajal) NBA-s mänginud mehed. Kuid üks aeg sai selgeks, et jäähoki ja NHL on hoopis teistsugune tera. Dünaamiline ja tempokas mäng, millelt on raske silma ära võtta, sest koguaeg on midagi juhtumas.

Chicago Blackhawks oli eelmisel hooajal litri valdamise osas NHL-i parim meeskond, aga tasakaalus mängides (5 vs 5 või 4 vs 4) suudeti seda mängu peale keskmiselt hoida vaid 15 minutit ja kolm sekundit. Mängu pikkuseks on samal ajal 60 minutit. Ülejäänud aja peale mahub tohutult palju actionit.

NHL-i peetakse maailma kõige tasavägisemaks spordiliigaks. Mulluse hooaja viimasena lõpetanud Toronto Maple Leafs võitis sellele vaatamata 29 kohtumist, kolkides nii mõnelgi korral liiga tippmeeskondi. Põhiturniiri parim Washington Capitals kaotas hooaja peale üle 30% kohtumistest. Ettearvamatus, kas see pole mitte spordi ja üldse elu üheks suurimaks võluks?

Kommentaarid