Kings nimetas peatreeneriks John Stevensi

Pärast järjekordset varakult lõppenud hooaega suurpuhastusee teinud Los Angeles Kings on lisaks uuele peamänedžerile saanud nüüd ka uue peatreeneri. Pühapäeval pandi pukki seni meeskonna abitreenerina tegutsenud John Stevens.

(foto: Gene J. Puskar/AP Photo)
Varasemalt Philadelphia Flyersit juhendanud endine kaitsemängija oli LA-s abilisena töötanud alates 2010. aastast. Hooajal 2011/12 oli ta enne Darryl Sutteri saabumist põgusalt ka ajutine peatreener, võites pooled neljast mängust.

"Johni ja minu vahel oli läinud nädala jooksul väga produktiivne dialoog seoses tema treeneri filosoofiaga ja täpsemalt selle kohta, kuidas ta rakendaks strateegiat, mis meie mängijad rünnakul aktiveeriks, kuid samas säilitaks kaitsvad filosoofiad, mille poolest tuntuks oleme saanud," kommenteeris otsust uus peamänedžer Rob Blake, kes lisas, et Steveni näol on tegu ideaalse treenerikandidaatiga, kuna ta omab laialdasi kogemusi ja tunneb juba süsteemis olevaid mängijad.

Stevens vedas Flyersi 2008. aastal idakonverentsi finaali, kuid klubis veedetud ajast on tema nimel ka meeskonna läbi aegade pikim kaotusteseeria (10 mängu), mis juhtus siis isegi kaks korda. Hooajal 2006/07 läks ta liiga ajalukku, kui peatreener, kelle tüürimisel andis üks meeskond võrreldes eelmise aastaga ära enim punkte (45).

Järgmisel nädalal 51-aastaseks saav kanadalane on seni kokku treenerina 267 mängust teeninud 122 võitu.

Kommentaarid