Penguins alistas Crosby kahe tabamuse toel Capitalsi, Senators võitis Karlssoni veidra väravaga

Kui läänekonverentsis algasid playoffide 2. ringi mängud suure paugutamisega, siis idas võeti rahulikumalt. Kahe mängu peale läks kirja vaid kaheksa väravat. Sidney Crosby kaks tabamust aitasid Pittsburgh Penguinsil üle olla Washington Capitalsist ja Erik Karlssoni võimatu nurga alt tehtud koll tõi Ottawa Senatorsile võidu New York Rangersi vastu.

(foto: sports.yahoo.com)
Crosby avas põnevusheitluses skoori väravatega, mis tulid teise perioodi alguses vähem kui minutilise vahega. Tabamuste eest saadud kaks punkti panid #87 ka jagama Mario Lemieux'ga klubi rekordit playoffide mitmepunktiliste mängude osas. Kirja läks 51. seesugune esitus. Ühtlasi kerkis Penguinsi kapten kogu liiga peale aktiivsete mängijate hulgas parimaks.


Chris Kunitzi koosseisu tagasi saanud Penguinsi edu kestis viimase perioodi 9. minutini. Aleksandr Ovetškin tegi teise kolmandiku eelviimasel minutil vahe minimaalseks ning Jevgeni Kuznetsov viigitas.

Capitals oli viimasel kolmandikul pealevisetega üle 16-6 ja kogu mängu kokkuvõttes 35-21, aga ometi läks võit külalistele. Nick Bonino, kes aasta tagasi meeskondade vahelises seerias otsustavas kohtumises võiduvärava tegi, oli jälle kohalike jaoks kurikael.

"Bones on kutt, kellele meeldib kõrgete panustega mäng;" kiitis peatreener Mike Sullivan. "Ta näitab oma parimat mängu siis, kui on käsil olulised kohtumised ja meil on koosseisus palju selliseid tüüpe, kelle kohta saame sama öelda."

Barry Trotzi meeskonnal jäi veel üle seitsme minuti aega järjekordseks viigijahiks ning seda tehti lõpuminutitel päris maruliselt, aga kolmas jäi siiski tulemata.


Seeria jätkub Washingtonis laupäeval. Capitals pole kogu hooaja jooksul järjestikuseid kodumänge kaotanud.

Homme läheb edasi ja seda meie jaoks väga heal ajal (kell 22) ka teine idakonverentsi poolfinaal. Seeria avamatši lõplikuks kangelaseks oli Karlsson, aga kohtumise alguses hiilgas kaasmaalane Henrik Lundqvist. Rootslane tegi 21 tõrjega oma karjääri ühe perioodi playoffide rekordi. Tegu on ka Senatorsi uue klubi rekordiga.

Ometi tuldi aga avakolmandikult välja väravateta ning kohtumist läks lõpuks juhtima hoopis Rangers. Teise perioodi 8. minutil avas ülekaalust skoori Ryan McDonagh.

Teise kolmandiku lõpuks oli Senatorsil kirjas rohkem pealeviskeid (34), kui mistahes avaringi mänguga kokku ning tänu Ryan Dzingeli ülekaalu kollile saadi ka viik kätte.

Viimasel perioodil muutus mäng selgelt rahulikumaks ja lisaaja tulek jõudis päris lähedale, aga üks veider värav vormistas asjad 4:11 enne lõppu ära.


"Selliseid on alati tore saada ja arvan, et arvestades väravale pandud litrite hulka olime ka ühte sellist väärt," märkis Karlsson karjääri viienda karikamängude värava kohta.

Lundqvist lõpetas 41 tõrjega, Craig Anderson tegi teises puuris 34 tõrjet.


Rangers on kaotatud kaheksa viimasest üheksast seeriast, kus avamäng kodust eemal kaotatud.

Kommentaarid