Ellujäämisõhtul hukkusid kõik

Stanley karika playoffides kujunes laupäev tõeliseks ellujäämisõhtuks. Kolme meeskonda ohustas konkurentsist langemine ning lõpuks ei õnnestunudki ühelgi oma nahka päästa. St. Louis Blues, New York Rangers ja Edmonton Oilers liitusid 2. ringi pääsejatega.

(foto: Twitter @PR_NHL)
Blues pani vastasseisule Minnesota Wildiga kogu seeriat hästi kokkuvõtva punkti. Võõrsil jäädi pealevisetega 27-37 alla, aga Jake Allen tegi postide vahel järjekordselt supertööd, suur surve kannatati hambad ristis ära ja siis nõelati ise.

Meeskonnal läks normaalaja lõpuosaga käest Vladimir Tarasenko, Alexander Steeni ja Paul Stastny väravatega tulnud 3-1 eduseis, aga võit suudeti ikkagi lisaajal vormistada. Magnus Pääjärvi leidis väga magusa aja oma karjääri esimese playoffide värava jaoks.

"Nad polnud parem meeskond, aga nad võitsid neli mängu," ütles Wildi boss Bruce Boudreau seeria kokkuvõtteks.

Teist aastat järjest avaringis langenud Wild oli kõikide kohtumiste arvestuses pealevisetega 182-134 üle. Alleni tõrjete efektiivsuseks jäi 95.6%. Devan Dubnyk ei tegutsenud iseenesest ka halvasti, lastes keskmiselt 1.88 väravat ja tõrjudes 92.5%-ga, kuid müstilises hoos ametivend jäi ikkagi üle mängimata.


Blues kohtub 2. ringis Nashville Predatorsiga. Tegu on läbi aegade esimese korraga, mil need meeskonnad karikamängudel kokku lähevad.

Rangers mängis endale neljanda võidu välja 3-1 skooriga. Külalised Montrealist läksid Aleksei Jemelini avakolmandiku väravast juhtima, aga kaks teise perioodi Mats Zuccarello kolli keerasid seisu pea peale ning laiba mõnituseks pani lõpu eel ühe tühja väravasse veel Derek Stepan.

"Me polnud piisavalt head ja seetõttu kaotasime," märkis Canadiensi peatreener Claude Julien. "Samas oli meil mitmeid kutte, kes pingutasid ja kulutasid kohtumistes kõvasti energiat. Lõppkokkuvõttes polnud aga meie mäng ilus ja vajasime rohkemat."

Tasavägises seerias, kus mõlema meeskonna väravavahid särasid, sai otsustavaks Rangersi sügavam pink. Viiendik Canadiensi väljakumängijate punktidest tuli Aleksandr Radulovilt (7).


Rangers ootab paarilist vastasseisust Ottawa Senators vs Boston Bruins.

Oilers otsustas seeria San Jose Sharksi vastu 3-1 võiduga. Väga heal ajal avasid Leon Draisaitl ja Anton Slepõšev oma playoffide saldo. Teise kolmandiku esimese kahe minuti sees sündinud väravad viisid Oilersi 2-0 ette. Nendele tuli viimasel kolmandikul vastus Patrick Marleault, ent rohkemat mullune läänekonverentsi parim ei suutnud. Lõppskoori vormistas Connor McDavid.

"Arvan, et oleme veidi küpsem meeskond, kui arvatakse ja näitasime seda täna," kommenteeris McDavid omade esitust.

Kanada klubi viimasest seeria võidust oli möödunud 3984 päeva. Ka 11 aastat tagasi oldi Sharksist 4-2 parem. Seda aga siis 2. ringis.


Oilersi järgmine vastane on Anaheim Ducks. Omavahel kohtuvad põhiturniiril Vaikse ookeani divisjoni meeskondadest kõige vähem ja kõige rohkem reisinud meeskonnad.

Kommentaarid